Můj povidloň
Recept ještě nebyl hodnocenNa velký plech dám pečící papír, který rukou lehce namočím, aby sušenky neklouzaly. Dávám střídavě světlé a tmavé bebe vedle sebe, namazané takovou silnější vrstvou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na velký plech dám pečící papír, který rukou lehce namočím, aby sušenky neklouzaly. Dávám střídavě světlé a tmavé bebe vedle sebe, namazané takovou silnější vrstvou…
Mouku prosejeme se solí do mísy, přilijeme droždí vykynuté v teplém mléce s cukrem, přidáme vejce a vypracujeme tuhé hladké těsto, které necháme vykynout. Pak…
Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme fruktosu a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Prosetou mouku zpracujeme s vejcem a jogurtem, přidáme kvásek a prohněteme…
Mini koláčky s různými náplněmi bývají lákavým zpestřením na různých oslavách. Jsou velmi jednoduché na přípravu i pečení, zvládne je i začátečník. Můžeme je připravit i…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a mícháme, než se rozpustí. Pak zalijeme cca 10 lžícemi teplého mléka, zasypeme lžící mouky a dáme na 10-15 min na…
S těstem mi pomohla pekárna, ale lze i klasicky: Droždí a cukr rozmícháme na kašičku, přidáme vlažné mléko, žloutky, kůru, vanilkový cukr a mouku promíchanou se solí.…
V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout.…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Suroviny smícháme v míse, mléko přidáváme postupně. Hustota připomíná hutné lívancové těsto, rozhodně není tekuté. Naposled přisypeme kypřící prášky, smíchané s lžičkou…
Nejprve si připravíme nádivky podle chuti, jak jsme zvyklí.Do mísy dáme všechny sypké suroviny, nastrouháme k nim kostku droždí a promícháme. Zvlášť rozkvedláme mléko s…
Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme…
Snadné šátečky plněné povidly mají v těstě velmi netradiční suroviny. Jsou jí škvarky. Kvásek z droždí je základem do kynutého těsta, které doplníme mletými škvarky.…
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které následně vytvarujeme a vložíme zabalené v potravinářské fólii do mrazáku.Po cca 30 minutách těsto vyjmeme a…
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky…
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky…
Pro milovníky spojení slaných a sladkých chutí je toto pečené kuře jako dělané. Kuřecí stehna jsou naložená do marinády z povidel, sójové omáčky a hořčice. Dokonale se…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Vánoce se tradičně nesou v duchu pečení různých druhů cukroví, které je navíc mnohdy v podobě tvarů vánočních motivů. A takové hvězdičky přeci nesmí chybět. Křehké, po…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Lívance jistě zpříjemní každé nové ráno. Zvlášť, když je připravíme na společnou rodinnou snídani. Tyto smažené nadýchané lívanečky připravíme z kynutého těsta a při…
Perníková vánoční hvězda doslova rozzáří váš sváteční stůl. Upečte ji den předem, perník díky náplni zvláční a chutě se krásně propojí. Podávejte jako sváteční dezert ke…
Perníková vánoční hvězda doslova rozzáří váš sváteční stůl. Upečte ji den předem, perník díky náplni zvláční a chutě se krásně propojí. Podávejte jako sváteční dezert ke…