Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 895 kJ / 6 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,68 g |
Tuky | 229,99 g |
Vláknina | 73,83 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 902,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme náplň a drobenku. Hrušky zbavíme jádřince a stopky. Nakrájíme na kousky a dáme dusit. Dusíme do odpaření vody a dochutíme kořením. Vše promixujeme ponorným mixérem a zahustíme perníkem. Drobenku připravíme smícháním všech surovin.
Krok 2: Z mléka, lžičky cukru a droždí vytvoříme kvásek a necháme vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek a všechny zbývající suroviny. Uhněteme hladké těsto a necháme přikryté cca hodinku kynout.
Krok 3: Poté těsto propracujeme a rozdělíme na tři části. Každou nejprve prsty a poté válečkem vytvarujeme do tenkého kruhu. Potřeme náplní a a posypeme drobenkou. Můžeme okraje potřít rozšlehaným vejcem, já jsem nedělala.
Krok 4: Koláče necháme ještě cca 15-20 minut kynout a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme dozlatova cca 20 minut. Po vytažení je necháme koláče krátce zchladnout a potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Zveřejněno 16. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče hruškáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rx4
Moje poznámka
Koláče hruškáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rx4
Nejnovější recepty
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší tvarohová bábovka
Přidáno 20. 1. 2025 18:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Internet válcuje burger z květáku a cizrny: Díky hořčicí, protlaku a jedné surovině navíc chutná skoro jako masový
Štýrské smažené kuře jako rakouská delikatesa: Šťavnaté maso marinované v jogurtu je nejlepší s bramborovým salátem
Pizza šneky jsou chuťovkou, kterou rychle připravíte z listového těsta. Provoňte je oreganem či rozmarýnem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 13 minutami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 49 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 4 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Verounek před 10 hodinami
Vepřová krkovice na slanině a pórku
MinaJ před 14 hodinami
Kapustové karbanátky
Hanina65 20. 1. 2025 20:14
Kapustová polévka
Hanina65 20. 1. 2025 20:12
Placky z vařeného zelí
drugdova92 20. 1. 2025 18:42
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
žloutek,
majonéza,
olej,
droždí,
kůra citronová,
sůl,
hruška,
koření,
rum,
povidla švestková,
perník strouhaný,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
máslo,
rum
Komentáře (3)