Malinový-rybízový řez
Recept ještě nebyl hodnocenZkrácený postup pro pokročilejší: Uděláme těsto, jak jsme zvyklí a pečeme 10-15 minut na 210°C. Upečené těsto vyklopíme a stáhneme z něj pečící papír. Vyšleháme máslo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zkrácený postup pro pokročilejší: Uděláme těsto, jak jsme zvyklí a pečeme 10-15 minut na 210°C. Upečené těsto vyklopíme a stáhneme z něj pečící papír. Vyšleháme máslo…
Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Bezlepkový nahý dort s pomerančovou příchutí je skvělou alternativou pro ty, kteří nemají čas na obmazání či potažení dortu nebo pro ty, kteří s pečením teprve začínají.…
Voňavá jablečná náplň spojená s pudinkem, vrstvy měkkých piškotů a tvarohový krém vytvářejí dezert, který chutná dětem i dospělým. Jednoduchý recept, který zvládnete…
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů. Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu …
Jahody očistíme a omyjeme, 100g si dáme stranou na ozdobení. Zbytek nakrájíme, dáme do mixéru společně s kefírem, citronovou šťávou a pudinkem. Rozmixujeme a dosladíme…
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Světlá bezlepková roláda má díky žloutkům a pudinkovému prášku krásnou barvu a je nadýchaná a měkoučká jako mech. Je to ten typ rolády, kdy jeden kousek rozhodně nestačí…
Mezi nejlepší letní dezerty patří ty, které jsou nenáročné na přípravu a hezky osvěží. Pohár s ovocným pyré, jemným smetanovým krémem a křupavými sušenkami tvoří ideální…
Pudinkový prášek trochu prošleháme s mlékem, vše smícháme a vlijeme do zmrzlinovače, za 10 minut máme hotovou zmrzlinu. Dáme do pohárů a už podle své fantazie dozdobíme.
Bílky vyšleháme s 3 lžícemi cukru a špetkou soli do pevné pěny (musí tvořit po vyndání metel „špičky“).Žloutky ušleháme se 2 lžícemi cukru do hladkého krému, téměř…
Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme…
Kokos s trochou mléka rozmixujeme na hladkou kašičku.Do kašičky přidáme mléko, cukr, promícháme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a přidáme tvaroh, rum a ušleháme…
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do…
1. Nejdříve si namočíme želatinu v plátcích a postupujeme podle návodu. 2. V pomerančovém džusu rozpustíme vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme po troškách…
Dáme předehřát troubu na 170 st.C. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně zašleháme nejdříve pískový, pak moučkový…
Do mísy dáme smetanu sladkou i zakysanou a dobře je smícháme, přidáme celé balení pudinku bez vaření a celé balení ztužovače a opět promícháme. Mandarinkový kompot…
Hrníčkový recept na sladké okvětní lístečky s krémem vonícím po vanilce, to celé namočené v čokoládové polevě. Hodí se při jakékoliv sváteční příležitosti a budou…
1/ Nejdříve si namočíme želatinu /postupujeme dle návodu/ V ovocné šťávě rozpustíme jogurtový nebo vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme tvaroh, oříšky a vyšleháme…
Tento výborný dezert připravíme během chvilky. Jemný pudinkový krém ochucený banány a sladkým kaki můžeme podávat ozdobený kopečkem šlehačky a posypaný strouhanou…
Příprava korpusu: Našleháme bílky do tuha se špetičkou soli a přidáme cukr. Postupně přidáváme olej, jogurt, rozehřátou čokoládu. Rušně vmícháme prosátou mouku s…