Když bábovka, tak ať má pořádné koule
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 18 156 kJ / 4 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,71 g |
Tuky | 217,70 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,29 g |
Sacharidy | 465,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je jednoduchý natolik, že můžete do hry zapojit rovněž děti. Ovšem pozor: Vysvětlení, jak je to s věcmi, které mají či naopak postrádají koule, si pro ně nechte až do doby, kdy trochu povyrostou. Mohli byste se v tom nakonec pořádně zamotat…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2020 10:24
Moc se mi to líbí, je nádherná.
3. 3. 2018 14:47
To je nádhera, luxus !
11. 11. 2014 23:41
Tá bábovka sa mi veľmi páči a ak ju raz upečiem, rada by som mala aj pekný výsledok. Preto by som mala pár rád. Ja dávam soľ do bielkov, keď ich idem šľahať, potom cukor a nakoniec, keď je sneh tuhý, prilejem z pol citróna šťavu - na 5-6 bielkov, a dobre výšľahám. Sneh potom "podrží" celé cesto.
Tú čokoládu by som tam tiež nedávala, ona sa pri pečení MUSÍ roztiecť.
Čo ale vôbec nechápem, je ten puding bez pečenia. Dajte tam normálny pudingový prášok, ktorý pri pečení využije okolitú vlhkosť na svoje spevnenie a tým spevní aj tvarohové guličky.
Ja takto dávam tvaroh aj do štrúdle a všade, kde chcem mať tvaroh nadýchaný, ale pevne držiaci.
Ale ináč to fakt vyzerá skvele, nech to už piekol, kto chcel.
Tú čokoládu by som tam tiež nedávala, ona sa pri pečení MUSÍ roztiecť.
Čo ale vôbec nechápem, je ten puding bez pečenia. Dajte tam normálny pudingový prášok, ktorý pri pečení využije okolitú vlhkosť na svoje spevnenie a tým spevní aj tvarohové guličky.
Ja takto dávam tvaroh aj do štrúdle a všade, kde chcem mať tvaroh nadýchaný, ale pevne držiaci.
Ale ináč to fakt vyzerá skvele, nech to už piekol, kto chcel.
11. 11. 2014 16:48
frejka55: Použila jsem tvaroh v pozlátku, dala jsem skoro celý pudink Olé, takže tvaroh byl opravdu velice tuhý, koule se tvarovaly jedna radost, měla jsem je půl dne v lednici, aby byly skutečně tuhé a stejně se nezadařilo... A nápad, že by se kuličky dali udělat dle receptu Andrejky (odkaz viz níže) mě také již napadl a myslím, že díky vajíčku a kokosu by mohly kuličky držet daleko lépe než s tou rozpuštěnou čokoládou, která se v troubě rozpustí a kuličky tím ztratí tvar.
11. 11. 2014 13:03
já to někdy vyzkouším
11. 11. 2014 11:40
Hezký den všem,
autorka této bábovky paní Marcelka Matyášová se domnívá, že hlavní problém by mohl být při přípravě tvarohových koulí: Vymíchaný základ na tvarohové koule bývá zpravidla značně řídký a zahustit se tedy musí větším množstvím pudinku bez vaření (např. Olé). Až jej do hmoty důkladně zapracujete, nechte ji odstát, aby pudinkový prášek nabobtnal. Koule z ní tvarujte až po chvíli.
Viz také fotopostup
www.hobbymanie.tv/clanek/kdyz-babovka-tak-at-ma-po...
autorka této bábovky paní Marcelka Matyášová se domnívá, že hlavní problém by mohl být při přípravě tvarohových koulí: Vymíchaný základ na tvarohové koule bývá zpravidla značně řídký a zahustit se tedy musí větším množstvím pudinku bez vaření (např. Olé). Až jej do hmoty důkladně zapracujete, nechte ji odstát, aby pudinkový prášek nabobtnal. Koule z ní tvarujte až po chvíli.
Viz také fotopostup
www.hobbymanie.tv/clanek/kdyz-babovka-tak-at-ma-po...
11. 11. 2014 10:27
Možná by šly udělat ty koule podle Andrejky jak dělala řezy s tvarohovo kokosovými kuličkami :http://www.toprecepty.cz/recept/40380-rezy-s-tvaro...
11. 11. 2014 09:51
cathleen: Naprosto souhlasím. Ráda bych si se skutečnou autorkou receptu, která byla schopná tuto nádheru upéct, vyměnila své zkušenosti, protože jak píšu níže, ačkoli jsem dodržela veškerý postup i množství surovin, bábovka se té na fotce nepodobala ani zdaleka...
11. 11. 2014 07:03
Jaroslav Volný: bábovka vypadá opravdu nádherně, i mě hned zaujala.
Chápu i to, proč jste ji sem dal.
Ale řekněte sám, nač je nám tu -byť krásně vypadající, lákavý- recept, který je vlastně nerealizovatelný? Pokud k němu budu mít nějakou otázku, vy mi nepomůžete. Abych šla k vám na portál hledat cukrářku, která pekla....?
Pro mě je to něco jako recepty v nádherně vypracovaných časopisech - jejich realizace se také dost často nevydaří, už dávno to nekupuju.
Chápu i to, proč jste ji sem dal.
Ale řekněte sám, nač je nám tu -byť krásně vypadající, lákavý- recept, který je vlastně nerealizovatelný? Pokud k němu budu mít nějakou otázku, vy mi nepomůžete. Abych šla k vám na portál hledat cukrářku, která pekla....?
Pro mě je to něco jako recepty v nádherně vypracovaných časopisech - jejich realizace se také dost často nevydaří, už dávno to nekupuju.
10. 11. 2014 23:52
hosta: Jsem "jen" editor portálu hobbymanie.tv, jak už jsem podotkl i na našich stránkách. Všechny naše recepty reálně připravuje a fotografuje náš tým, jehož jsem členem (každý z nás má ovšem svůj úkol) řada z těchto receptů je unikátních a chceme se proto o ně podělit se všemi, pro které je vaření a pečení opravdu koníček.
10. 11. 2014 23:21
asi nebudete autor ani bábovky, ani fotek, že? - viz vložený text, který je u tohoto receptu v uvedeném odkazu pod vaším jménem na jakýsi dotazhttp://www.hobbymanie.tv/clanek/kdyz-babovka-tak-a...
"Hezký den, nu, to samozřejmě záleží na vás, kolik jich do bábovky dáte. Když se podívám do fotonávodu, tak si jich naše cukrářka připravila cca 7. Pokud budete chtít vědět více detailů, mohu napsat autorce receptu - já tyto příspěvky pouze edituji, sám jsem to nezkoušel, neb jsem mizerný kuchtík :) Jaeroslav Volný, šéfeditor
stejné je to i u vašeho druhého vloženého - krásného - receptu
"Hezký den, nu, to samozřejmě záleží na vás, kolik jich do bábovky dáte. Když se podívám do fotonávodu, tak si jich naše cukrářka připravila cca 7. Pokud budete chtít vědět více detailů, mohu napsat autorce receptu - já tyto příspěvky pouze edituji, sám jsem to nezkoušel, neb jsem mizerný kuchtík :) Jaeroslav Volný, šéfeditor
stejné je to i u vašeho druhého vloženého - krásného - receptu
10. 11. 2014 20:48
Tak přesně tuhle bábovku jsem zkoušela přesně dle receptu už dvakrát. A pokaždé byl výsledek velice nehezký. Bábovka je chuťově dobrá, nicméně ty koule nejsou vzhledově vůbec pěkné, myslím, že by se do tvarohu mělo dát vejce a vynechat tu čokoládu, při pečení se koule jakoby roztečou a při krájení to jsou spíše díry než hezké koule...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 12 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno 16. 9. 2024 00:10
Chowder s treskou
Přidáno 15. 9. 2024 21:35
Právě bylo uvařeno:
Tvarohový závin z olejového těsta
Krize uvařila před 6 hodinami
Štrúdl pro samotáře
Jasek uvařila před 6 hodinami
Trenčianská rychlá polévka
Lisa444 uvařila před 7 hodinami
Americká buchta s jablky
MarketaNov uvařila před 7 hodinami
Vepřová krkovice na slanině a pórku
NariAi uvařila před 7 hodinami
Marinovaná krkovice pečená pomalu
HacRadek uvařila před 8 hodinami
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
elinkakov@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Pórková polévka s bramborem, paprikou a medvědím česnekem
trdlo uvařila před 9 hodinami
Dobrota z mletého masa
Janika1 uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
milos.h uvařil před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bábovka s tvarohovými koulemi bábovka s koulema hobbymanie.tv bábovka s kokosovými koulemi hobbymanie babovka s tvarohovyma koulema medovníková bábovka recept dědečkova bábovka hobbymaniee medovníková babovka rychlé a snadné dezerty recepty hobbymanie.tv. bábovka plněná kokosovými kuličkami bábovka s tvarohovými koulemi recept moučník s kokosovými koulemi tvarohové koule bábovka s bílými koulemi bábovka s tvarohovymi kulickami co udělat z bábovky, když se nepovede bábovka plněná pudínkem
Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, mouka polohrubá, kakao, sůl, pomeranče, kypřící prášek do pečiva, tvaroh měkký, cukr krupice, cukr vanilkový, citron, čokoláda bílá, med tekutý, máslo, pudink vanilkový bez vaření, třešne kandované, máslo, mouka hrubá
Když bábovka, tak ať má pořádné koule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9EK
12 názorů