Malinový-rybízový řez
Recept ještě nebyl hodnocenZkrácený postup pro pokročilejší: Uděláme těsto, jak jsme zvyklí a pečeme 10-15 minut na 210°C. Upečené těsto vyklopíme a stáhneme z něj pečící papír. Vyšleháme máslo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zkrácený postup pro pokročilejší: Uděláme těsto, jak jsme zvyklí a pečeme 10-15 minut na 210°C. Upečené těsto vyklopíme a stáhneme z něj pečící papír. Vyšleháme máslo…
Může být dezert smyslný? Pokud jde o tyhle maliny s jogurtem v čokoládě, pak můžeme říct ano. Nepečené hromádky mraženého jogurtu plného sladkých malin přelijeme…
Na těsto si všechno smícháme dohromady a na konci můžeme krátce projet šlehačem na malou rychlost. Na plech si dáme pečící papír, na něj po celé ploše rozetřeme těsto-je…
Sladký letní smetanový dezert, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takové jsou jahody s cukrem, zašlehané do vanilkového pudinku. Pokud máte čerstvé jahody a…
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Pak přivedeme k varu 1/4 l vody, jablečnou i citronovou šťávu a 50 g cukru, do směsi…
Dorty pečeme k různým slavnostním příležitostem. Proč tedy neupéct dort třeba k příchodu jara. Piškotový základ s ořechy je prokládaný lahodným tvarohovým krémem s…
Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce.…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
K Vánocům patří cukroví vykrajované do různých tvarů, mezi nimiž jasně vede tvar hvězdy. Připravte si toto křehké hvězdičkové cukroví plněné netradičním krémem. Těsto s…
Cukroví vyrobené z proteinového polotovaru Šmakoun je ideální nízkokalorickou volbou na poslední chvíli. Je bez lepku a dát si ho mohou i ti, kteří si hlídají váhu.…
Tomuto dezertu neodoláte! Pokud máte rádi jablečnou pochoutku známou pod názvem "Mokrý pes", tak tohle je její verze do pohárku. Navíc obsahuje jen ovoce, šlehačku a…
Světlá bezlepková roláda má díky žloutkům a pudinkovému prášku krásnou barvu a je nadýchaná a měkoučká jako mech. Je to ten typ rolády, kdy jeden kousek rozhodně nestačí…
Křehké košíčky z máslového těsta, naplněné hladkým pudinkem s rebarborou, jsou ideální volbou pro jarní a letní sladké chvíle. Spojení sladkosti a lehké kyselosti dodává…
Čokoláda, vyšlehaný tvarohový krém, šlehačka a jahody tvoří v tomto dezertu dokonalou kombinaci chutí, ideální hlavně pro letní období, kdy vrcholí sezóna jahod.…
Krásný dort ve tvaru srdce, který můžete připravit na Valentýna nebo na oslavu pro své blízké. Bude vás to stát trochu času, ale výsledek je perfektní. Lahodný smetanový…
Jemné piškotové těsto je tradičním základem pro lahodné moučníky. V tomto receptu jej protřeme pikantní marmeládou z ostružin a krémem z tvarohu. Povrch řezů pak doplní…
Efektně vypadající pohárek nebo dezert ve skleničce. Připravíte jej z tvarohu, zakysané smetany a broskví. Finální vrstvu tvoří dortové želé s kousky ovoce. Dezert,…