Putování za švestkovou vůní

danielle72 Kuchařka: danielle72

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 15 názorů

Suroviny

Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce kakaa
Krém:
400 g zakysané smetany
200 ml mléka
1/2 pudinku bez vaření - Olé (vanilka)
Švestková poleva:
600 g vypeckovaných švestek
1 lžička skořice
2 lžičky růžové vody (nemusí být)
cukr podle chuti
1 jahodový pudink v prášku
500 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko. Měchačkou promísíme, nalijeme na vymazaný a vysypaný velký plech a pečeme při 160°C asi 25 minut. Korpus pak vychladíme.

  2. Kysané smetany šleháme asi dvě minuty, pak přidáme cukr, mléko a krém bez vaření. Znovu vyšleháme, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus.

  3. Švestky vaříme asi v decilitru vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí. Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a vychladíme.

  4. Pudink s mícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.

Poznámka

Místo pudinku můžeme použít i želatinu.

Putování za švestkovou vůní je knížka pro děti od Ludvíka Aškenazyho ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Putování za švestkovou vůní

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Lenika: Děkuji za vyzkoušení receptu a krásnou fotku. :-K

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Zkusila jsem misto svestek udelat s broskvemi. Take dobre, i kdyz verim, ze svestky by byly chutove vyraznejsi.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    lenka: Omlouvám se, dotaz jsem našla až dnes. Mléko patří do krému ;-)

    Odpovědět

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    Ahojte, to mlieko v kréme ide kam??? Nejak som to nepostrehla. Dík

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Týý jo, přehlídla jsem..:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Zajímavé:yes::-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Peppa: Určitě můžeš, potřebuješ k tomu jen růžové okvětní lístky, vodu a citronovou šťávu;-) Postup (odkaz) jsem Ti poslala v soukromé zprávě :-)

    Odpovědět

  • Peppa Peppa

    danielle72:AHA!Dekuju za vysvetleni! ..tak to si tu vodu mohu vyrobit sama??!.. mam malou zahradku ktera jedovate postriky nezna :-)a okvetni listy ruze mam uz i nasusene

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Peppa: Díky :-K Já růžovou vodu koupila v Praze v obchodě se zbožím z Balkánu, na Dejvické. Dvě deci cca za 30 Kč. Je to voda z vylouhovaných okvětních plátků růže ;-) Recept na její výrobu lze ale najít i na internetu.

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Teda,Dani,ten je už od pohledu mňamózní,ukládám a určitě na něj dojde brzy ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Peppa Peppa

    Vypada to opravdu moc hezky a taky bych za tou vuni usla sveta kus :-D:-));-)
    Prosim, co je to ta ruzova voda a kde ji koupim?? (znam jen svecenou vodu:-))

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Taky si ukládám, může se hodit, přinejmenším se budu inspirovat krémem. Krémy s pudinkem Olé dělám poslední dobou moc ráda. :yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • zizala zizala

    Krásná a moudrá knížka, Pitrýsek byl můj oblíbený hrdina. A hezké řezy :-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Tééééda Danielko, ty vážně nezklameš :yes::yes::yes: Vypadá to teda moooc dobře, ukládám :yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zprávy nova tncz 30.8.