Vegetariánský toust
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky toustu opečeme v topinkovači. Vnitřní strany pokapeme sezamovým olejem, položíme velkou hrst petrželky bez tlustých stonků a plátky rajčat. Posolíme, přiklopíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky toustu opečeme v topinkovači. Vnitřní strany pokapeme sezamovým olejem, položíme velkou hrst petrželky bez tlustých stonků a plátky rajčat. Posolíme, přiklopíme a…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Posypeme vepřové plátky polovinou pepře a osolime. Olej (polovinu z udane dávky) ohřejeme ve větší pánvi na středně vysoké teplotě, teplotu zmirnime a přidáme všechny 4…
Očištěnou papriku, hokaido a cherry rajčata nakrájíme na menší kousky a vyskládáme na pečicí papír.Kuřecí paličku omyjeme. Vložíme k zelenině.Vše pokapeme olivovým…
Na oleji jemně osmahneme polentu, přidáme Thai omáčku, kokosové mléko a smetanu. Důkladně promícháme a na menším příkonu tepla necháme přikryté dusit.Mezitím nakrájíme…
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme podle času na obalu 8-10 minut a dle libosti tvrdosti. Čas od času zamícháme, aby se nám neslepily. Až budou hotové,…
Tofu nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké), které jemně osolíme a…
Avokádo se stalo i v našich končinách velmi populární pochutinou a oblíbenou surovinou v kuchyni. Tento rychlý dip ze zralého avokáda s česnekem, paprikami a cherry…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Oloupané brambory, rajčátka, hermelín a cibuli nakrájíme na kousky. Vše osolíme, opepříme a přidáme bylinky.Vejce rozmícháme se smetanou a smícháme s bramborovou směsí.…
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Vyndáme z vody, vychladíme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku.Maso nakrájíme na…
Tortellini uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek.Špenát propláchneme, odlomíme stonky, ale není to nutné. Zalijeme vroucí…
Okurku, rajčata a cibulky nakrájíme na drobné kousky.Cizrnu propláchneme a necháme okapat, z tuňáka slijeme šťávu a oboje smícháme se zeleninou.Salát zakápneme olivovým…
Lehký letní oběd se zeleninovým salátem doplněný o kuřecí řízečky by jistě potěšil každého. Dozlatova pečené křupavé brambory ještě celý pokrm povýší na delikatesu. Za…
Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.Pekáček…
V sezóně cuket se hodí každý tip, jak cuketu zužitkovat. A nemusí jít vždy jen o dietní jídla. V tomto receptu cuketu připravíme zapečenou s bramborami, rajčaty a dvěma…
Kuřecí špalíčky podávané s rýží a výbornou zeleninovou směsí v rajčatové omáčce vám jistě zachutnají. Kousky cukety a mrkve skvěle doplňují nasládlý, aromatický fenykl,…
Špagety miluji děti i dospělí. Verze těstovin s omáčkou z čerstvých rajčat s bylinkami je velmi osvěžující. Podle našeho receptu připravíte skvělé letní jídlo. Ať již…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Hlávkový salát omyjeme a nakrájíme na menší proužky, rajčata přepůlíme.Všechny suroviny smícháme lehce dohromady a…
Těstoviny s mini rajčátky a parmezánem můžete servírovat s porci kuřecího nebo krůtího masa, ale je to velmi dobré i bez masa. Na talíři zdobíme bazalkou a parmezánem…
Cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opláchneme rajčátka a okapaná nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Olivy dle chuti můžeme nechat…
Slané dorty nemusí mít jen klasickou podobu. Můžete uplatnit svou fantazii a vytvořit něco zvláštního, neokoukaného. Suroviny studené kuchyně a různé druhy zeleniny se…
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…