Roštěnky plněné kapii a Hermadurem

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

4 plátky roštěnce
4 plátky slaniny
1 červená kapie
1 žlutá kapie
1 sýr Hermadur
2 stonky řapíkatého celeru
6 cherry rajčátek
1 cibule
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
tymián
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek poklademe plátkem slaniny. Kapie omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a podélně nakrájíme. Každý plátek poklademe dvěma proužky kapie, 1/4 sýru nakrájeného na plátky. Pevně stočíme, sepneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji.

  2. Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě.

  3. Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo nakrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájená celer a orestujeme. Osolíme, přidáme na plátky nakrájený česnek, protlak, tymián, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí.

  4. Asi po 5 minutách přidáme nakrájená rajčata a na kostečky nakrájený zbytek kapie, cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.

  5. Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přidáme do zeleniny a krátce povaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky.

    Jako přílohu podáváme uvařenou rýži.

Poznámka

Zdroj: Upravený recept ze starého časopisu "Žena a kuchyně".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 319 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěnky plněné kapii a Hermadurem

1 2

Tématické fráze: kapii roštěnec s kapií pomazánka z hermaduru fijónská fijónská hořčice

Zapomněl/a jsem heslo