

Marinované cuketové špízy
Suroviny 4 porce
- 2 malé cuketky
- 250 g cherry rajčátek
- 6 velkých žampiónů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce balzamikového octa (nebo červeného vinného)
- 3 lžíce olivového oleje
- provensálské bylinky
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Smícháme ocet, jemně nakrájenou cibuli a česnek (nejlépe rozsekané v mixéru), lžíci provensálských bylinek, sůl a pepř.
V pánvi rozpálíme olej a dohněda na něm opečeme poloviny žampiónů.
Žampióny i s výpekem, celá rajčátka a silnější plátky cuket vmícháme do zálivky a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Druhý den střídavě napícháme na špízové jehly nebo špejle s hrotem, potřeme zbylou marinádou a pečeme v troubě při 220°C 30-40 minut.
Po cca deseti minutách špízy obracíme.
Podáváme s rozpečenou česnekovou bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Volně podle "Vaření v přímém přenosu". Původní recept obsahoval ještě papriky, které nejíme a špízy se přelévaly zálivkou ze zakysané smetany a ovčího sýra, která mi připadá zbytečná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinované cuketové špízy
-
Eli velmi zajímavý recept.
-
Také mám ještě cukety
, vypadá chutně
a velmi zajimavě
9.bodík letí
-
Já už k Tvým receptům nemám dost slovní zásoby, abych se neopakovala...tak vždycky jen ukládám a dávám bodík
-
Cuket máme ještě plný sklep, a nikomu se z nich nechce nic udělat.Tak ráda zkusím.Díky za receptík
-
To víš, že na tebe myslím...
Jen na můj nejnovější recept se raději nedívej...
-
Elííí, že ty na mne myslíš?
Díky, zase inspirace
-
Báro, na tom jeho blbnutí s vegetariánstvím je pozitivní, že začal jíst veškerou (opravdu veškerou) zeleninu a luštěniny...
Teď už jí i kuřecí maso, tak snad pomalu dospívá...
-
Vidis Eli, ty je pro syna a ja si je ulozim do zasoby az syn doma nebude - cukety totiz neji. Spizy jsou, jako vzdy, krasne.
5
-
Eli tak to dávám bod,to se mi opravdu moc líbí,to určitě vyzkouším,dávám bodík
-
Výbušná, nerozpadají se, jsou pěkně křupavé
. K tomu octu - vlastně jsem dala také vinný červený, jiný jsem neměla
. Dopíšu to k receptu...
-
eliza....nerozpadaju sa tie kolieska z cukety? cuketu milujem a nieco taketo by mi bodlo, len akurat balzamikovy ocot by som zamenila za cerveny a tie paradajky za tu papriku...boze to je sranda ako sa kazda rodina lisi v svojich chutiach...foto krasne ako vzdy +
-
Díky, to já kvůli synáčkovi - mám výčitky...
Včera, když přišel, tak už jsem spala u televize a on sprdnul asi pět bagetek - neví, že je v nich rozemletý poličan
(je "vegetarián", ale takový ten "módní"
, čekám, kdy ho to přejde, už zase jí aspoň drůbež).
Děkuju za pochvalu... -
Eli
-
Krásné fotky, super vegetariánský pokrm ... Eli, klobouk dolů
+1