Marinované cuketové špízy

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

2 malé cuketky
250 g cherry rajčátek
6 velkých žampiónů
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce balzamikového octa (nebo červeného vinného)
3 lžíce olivového oleje
provensálské bylinky
černý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ocet, jemně nakrájenou cibuli a česnek (nejlépe rozsekané v mixéru), lžíci provensálských bylinek, sůl a pepř.

  2. V pánvi rozpálíme olej a dohněda na něm opečeme poloviny žampiónů.

  3. Žampióny i s výpekem, celá rajčátka a silnější plátky cuket vmícháme do zálivky a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  4. Druhý den střídavě napícháme na špízové jehly nebo špejle s hrotem, potřeme zbylou marinádou a pečeme v troubě při 220°C 30-40 minut.

  5. Po cca deseti minutách špízy obracíme.

  6. Podáváme s rozpečenou česnekovou bagetkou.

Poznámka

Volně podle "Vaření v přímém přenosu". Původní recept obsahoval ještě papriky, které nejíme a špízy se přelévaly zálivkou ze zakysané smetany a ovčího sýra, která mi připadá zbytečná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované cuketové špízy

  • drahulin drahulin

    Eli velmi zajímavý recept.:yes::-p

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Také mám ještě cukety:-p, vypadá chutně:-p a velmi zajimavě;-)9.bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já už k Tvým receptům nemám dost slovní zásoby, abych se neopakovala...tak vždycky jen ukládám a dávám bodík ;-):-8

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Cuket máme ještě plný sklep, a nikomu se z nich nechce nic udělat.Tak ráda zkusím.Díky za receptík:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    To víš, že na tebe myslím...;-):-K Jen na můj nejnovější recept se raději nedívej...;-):-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Elííí, že ty na mne myslíš?:-D Díky, zase inspirace;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Báro, na tom jeho blbnutí s vegetariánstvím je pozitivní, že začal jíst veškerou (opravdu veškerou) zeleninu a luštěniny...:yes: Teď už jí i kuřecí maso, tak snad pomalu dospívá...;-):-D

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Vidis Eli, ty je pro syna a ja si je ulozim do zasoby az syn doma nebude - cukety totiz neji. Spizy jsou, jako vzdy, krasne.:yes:5:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Eli tak to dávám bod,to se mi opravdu moc líbí,to určitě vyzkouším,dávám bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Výbušná, nerozpadají se, jsou pěkně křupavé :-p. K tomu octu - vlastně jsem dala také vinný červený, jiný jsem neměla :-D. Dopíšu to k receptu...;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    eliza....nerozpadaju sa tie kolieska z cukety? cuketu milujem a nieco taketo by mi bodlo, len akurat balzamikovy ocot by som zamenila za cerveny a tie paradajky za tu papriku...boze to je sranda ako sa kazda rodina lisi v svojich chutiach...foto krasne ako vzdy +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Díky, to já kvůli synáčkovi - mám výčitky...;-) Včera, když přišel, tak už jsem spala u televize a on sprdnul asi pět bagetek - neví, že je v nich rozemletý poličan :-D:-D (je "vegetarián", ale takový ten "módní" ;-), čekám, kdy ho to přejde, už zase jí aspoň drůbež). :-D
    Děkuju za pochvalu...:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • thomassinno thomassinno

    Krásné fotky, super vegetariánský pokrm ... Eli, klobouk dolů :-) :yes: +1

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketove spizy vegetariánské špízy recept na vegetariánský špíz cuketový špíz marinované špízy vegetariánský špíz cuketové recepty marinovane cuketove platky cuketovy spiz vegetarian spiz kruti cuketa foto plynové desky babicovy dobroty marinované špizy -recepty top recepty spíz z cukety cuket recepty špízy pro vegetariany vegetaránské cukety špíz z cukety gril cuket na jehly bylinkové kuřecí špízy s cuketou vegetariánský cuketový špíz

Zapomněl/a jsem heslo