Křupavá bageta s tuňákem, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku

Chlad Kuchař: Chlad

Doba přípravy: 30 4 porce Studená kuchyně 4 názory

Suroviny

cereální bageta
120 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
4 ks křepelčích vajíček
60 g rukoly
100 g cherry rajčat
80 g fazolí v nálevu
Zálivka:
40 g tuňákového krému Rio Mare Paté
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijónské hořčice
1 lžička mléka
1 lžička medu
1 lžička balsamica
ocet
voda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě.

  2. Připravíme dresink - do medu, hořčice, balsamica, metlou zašleháme olej a tuňákový krém. Zjemníme mlékem.

  3. Nakrájená rajčata smícháme se scezenými fazolemi a dresinkem.

  4. Nakonec do salátu zlehka vmícháme očištěnou rukolu.

  5. V horké vodě (asi 90°C) s octem připravíme zastřené vejce.

  6. Na plátky opečené bagety navrstvíme salát s kousky tuňáka a položíme vajíčko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavá bageta s tuňákem, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku

  • zuzun zuzun

    Jezis, to je pidiporce! Sotva je to na taliri videt, za tyhle gurmansky minipredkrmy zacalujete peknej balik v naky nobl restauraci. Ovsem musi to chutnat skvele, dala bych si (ze Casino?):-D. Jenze je to akorat na rozcileni mych chutovych bunek, jen jim zacne smakovat, je to pryc...ale I tak :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    casino: :yes: - ne že bys mne občas neštval, ale většinou mne rozesměješ - díky:-D

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    tunákový krém rio paté jsem chtěla ochutnat a doporučuji nekupovat je to předražené hnusné jen rozemletá ryba se škrobem vážně nechutné takže bych si z toho zálivku neudělala nikdy, ale recept dobrý nápad.

    Odpovědět

  • casino casino

    To skoro vypadá, že je autor agentem Rio Mare;-)
    Říká se, že škoda je dobrého člověka, ale mně přijde škoda toho tuňákového krému Rio Mare Paté a že ho tam je požehnaně:-)
    A jaká že je zdejší nejfrekventovanější pochvala?
    Určitě je to výborné! Hned bych si dala!;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: tuňáková bageta zapečená bageta s vajíčkem tuňáková bageta recept salát z křepelčích vajíček bagety s vajickem dresink do tunakove bagety bagetka s tunakem dresing do tuňákové bagety\ salát s s tunakem bageta ve vajicku tunakova bageta s dresingem recept salat se zatřenym vajíčkem bageta s tunskem co s tunakem tunakovy salat do bagety tunakovy salart do baget tuňákový salát s vajíčkem bageta s vajickem dresink z balsamica jak dlouho varit zastřene vejce