

Křupavá bageta s tuňákem, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku
Suroviny 4 porce
- cereální bageta
- 120 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
- 4 ks křepelčích vajíček
- 60 g rukoly
- 100 g cherry rajčat
- 80 g fazolí v nálevu
- Zálivka:
- 40 g tuňákového krému Rio Mare Paté
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijónské hořčice
- 1 lžička mléka
- 1 lžička medu
- 1 lžička balsamica
- ocet
- voda
Postup přípravy receptu
Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě.
Připravíme dresink - do medu, hořčice, balsamica, metlou zašleháme olej a tuňákový krém. Zjemníme mlékem.
Nakrájená rajčata smícháme se scezenými fazolemi a dresinkem.
Nakonec do salátu zlehka vmícháme očištěnou rukolu.
V horké vodě (asi 90°C) s octem připravíme zastřené vejce.
Na plátky opečené bagety navrstvíme salát s kousky tuňáka a položíme vajíčko.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupavá bageta s tuňákem, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku
-
Jezis, to je pidiporce! Sotva je to na taliri videt, za tyhle gurmansky minipredkrmy zacalujete peknej balik v naky nobl restauraci. Ovsem musi to chutnat skvele, dala bych si (ze Casino?)
. Jenze je to akorat na rozcileni mych chutovych bunek, jen jim zacne smakovat, je to pryc...ale I tak
-
casino:
- ne že bys mne občas neštval, ale většinou mne rozesměješ - díky
-
tunákový krém rio paté jsem chtěla ochutnat a doporučuji nekupovat je to předražené hnusné jen rozemletá ryba se škrobem vážně nechutné takže bych si z toho zálivku neudělala nikdy, ale recept dobrý nápad.
-
To skoro vypadá, že je autor agentem Rio Mare
Říká se, že škoda je dobrého člověka, ale mně přijde škoda toho tuňákového krému Rio Mare Paté a že ho tam je požehnaně
A jaká že je zdejší nejfrekventovanější pochvala?
Určitě je to výborné! Hned bych si dala!