Řepné smoothie
Recept ještě nebyl hodnocenSmoothie je rychlý a příjemný způsob, jak do sebe dostat spoustu vitamínů. Lehce kouřová pečená řepa, šťavnatá hruška a jablko spolu s pikantním zázvorem chutnají skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smoothie je rychlý a příjemný způsob, jak do sebe dostat spoustu vitamínů. Lehce kouřová pečená řepa, šťavnatá hruška a jablko spolu s pikantním zázvorem chutnají skvěle…
Salát z nevařené červené řepy je skvělou volbou pro milovníky čerstvé zeleniny, kteří ocení její přirozenou chuť a výživové benefity. Syrová řepa dodá salátu jemně…
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve…
Slané rolády se skvěle hodí jako pohoštění na různé oslavy. Připravit můžeme například roládu z červené řepy a sýra. Naplníme ji jednoduchou a lehce pikantní náplní z…
Snadné rizoto nemusí být jen to, co známe ze školní jídelny. Chutné, výživné a dokonale barevné připravíme v kombinaci s červenou řepou. S kousky kuřecího masa a…
Marinovaná červená řepa je lahodná a zdravá příloha plná výrazných chutí, které osvěží každé jídlo. Jemná sladkost řepy se v marinádě mísí s lehce kyselými tóny, které…
Pečené rizoto s červenou řepou je sice časově trochu náročnější, ale samotná příprava je velmi jednoduchá. Rizoto má úžasnou barvu, a už jen díky ní se člověku sbíhají…
Zeleninové placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji nemají příliš v lásce. Pokud tedy máte rádi křupavé smažené bramboráky, určitě vyzkoušejte i…
Červená řepa je díky svému obsahu zdraví prospěšných látek ideální surovinou, na kterou bychom neměli zapomínat. Připravit z ní můžeme například lahodnou polévku, do…
Zelňačka je ideální polévka do sychravého počasí. Dobře zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny. Ochutnejte ji i v této trochu jiné verzi s červenou řepou,…
Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Rychlý dezert z červené řepy připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Dortík je navíc bezlepkový, klasickou mouku nahrazují nasládlé mleté mandle. Slazený je…
Ideální recept na rychlou večeři pro všechny, kteří vyznávají zdravý životní styl. Spousta barevné zeleniny plné vitamínů doplněná o šťavnaté kuřecí maso jako skvělý…
Chuťovky rádi připravujeme pro návštěvy, na oslavy a nebo jen tak, když máme v plánu televizní večer. Vyzkoušejte kolečka červené řepy ozdobené brynzovou pomazánkou a…
Tradičním pokrmem na Blízkém Východě je falafel, kuličky z cizrny. Ikdyž neobsahují žádné maso, jejich chuť může připomínat karbanátky. Připravte si falafel z červené…
Tradičním českým jídlem z brambor jsou škubánky, v západních Čechách zvané také kucmochy. Škubánky, osmažené na sádle, můžeme podávat na sladko, ale také na slano.…
Připravte si jídlo, které vás zasytí. Dokřupava propečené kuře dochucují kořenící pasty Podravka Natur, které použijeme také k přípravě pečené zeleniny. Tuto delikátní…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Řepu vaříme ve vodě se lžící octa do měkka přibližně půl hodiny.Po vychladnutí oloupeme,naporcujeme na talíř a přelijeme horkým bešamelem. Příprava bešamelu:na másle…
Uvarenú cviklu nastrúhame na tenké kolieska a rozložíme na tanieriky. Jemne osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na kocôčky, premiešame s oreganom a pažitkou a dáme…
V osolené a okořeněné vodě uvaříme hovězí maso, kosti a červenou řepu. Maso vyjmeme. Ve vývaru rozmixujeme červenou řepu, znovu uvedeme do varu, vložíme tavený sýr a…
Zeleninu a sýr nakrájíme na plátky, seskládáme do věže,o bložíme šunkou, pokapeme dresinkem a ozdobíme bazalkou. Podáváme s bílým pečeivem.
Dyňová časť : Dyňu narežeme na kocky, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a povaríme 10 minút. Cviklová časť : Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme narezanú…