"Ravioli" z červené řepy a píniových oříšků (raw)

veganotic Kuchařka: veganotic

Dietní recepty , Veganské 6 názorů

Suroviny

2-3 větší řepy
šťáva z 1/2 citronu
1,5 lžíce olivového oleje
sůl
Náplň:
1 hrnek piniových oříšků (namočených cca na hodinu do vody)
1 lžíce nasekané šalotky
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžičky lahůdkového droždí (pozor, nejedná se o klasické droždí na pečení!)
kůra z jednoho citronu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
Pesto-olej:
1 větší rozmačkaný stroužek česneku
3 lžíce nasekané pažitky
1/3 hrnku bazalky (listů nebo můžete nahradit např. špenátem)
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody
1/2 lžička agáve sirupu
špetka soli
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte například šťávu, chcete-li být zdraví jako řípa) a přendejte do misky či dobře uzavíratelného sáčku. V misce smíchejte šťávu z půlky citronu, 1 a 1/2 lžíce olivového oleje a sůl, přelijte řepy a nechte nejméně hodinu marinovat.

  2. Mezitím připravte náplň: všechny ingredience jednoduše rozmixujte v mixéru (resp. food processoru), výsledek by neměl být uplně kašovitý, náplň by měla být spíš lehce drobenková.

  3. Co se týče pesta, postupujte stejně. Vše rozmixujte v mixéru.

  4. Pro servírování na každou řepu navrstvěte trochu náplně, přikryjte dalším plátkem, přelijte pestem a podávejte. Ozdobte solí a pažitkou. Jednotlivé složky skladujte na chladném místě, zkonzumujte co nejrychleji.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 260 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Ravioli" z červené řepy a píniových oříšků (raw)

  • magdalenka magdalenka

    casino:pôvodne tam úvodzovky neboli, dám na to krk...preto som sa ozvala.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, já se tomu názvu Ravi... raději vyhnu, abych to blbě nepočeštil;-) ale on ten název je v uvozovkách, tak wocogo;-)
    Mně to spíš připomíná makronky..., ale může-li být tatarák ze zemáků, či carpaccio z řepy, tak proč neééé i Ravi..., že?:-D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    On ten tvar má být jiný, má se podobat klasickým raviolům (čtverec, na okrajích vroubkovaný, a okraje zmačklé k sobě), proto se to tak jmenuje. Ale chuť bude stejná, ať to má tvar jakýkoliv. :)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: Představuji si totéž - těstoviny s náplní.
    I když chuť tohoto výtvoru bude zřejmě moc dobrá :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka: já s tebou souhlasím, ale třeba se fakt mýlíme, rádi se poučíme ;-);-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja si pod pojmom "raviola" predstavujem plnené cestoviny talianskeho pôvodu. Alebo sa mýlim?

    Odpovědět

Tématické fráze: ravioli z cervene repy raviola raviola z červené řepy raw-ravioli z červené řepy ravioli z repy ravioly z červené řepy ravioli recept ravioly z červené červené řepy raviola z řepy jak servirovat ravioli