Salát z červené předvařené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenŘepu nastrouháme, dále nastrouháme křen, přidáme vodu, kmín, cukr a ocet. Lehce posolíme. Kdo má rád, může přidat trochu aceto balsamico.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řepu nastrouháme, dále nastrouháme křen, přidáme vodu, kmín, cukr a ocet. Lehce posolíme. Kdo má rád, může přidat trochu aceto balsamico.
Pohanku uvaříme dle návodu. Cibuli si nakrájíme na kostičky a necháme ji opéct na oleji. Přidáme nakrájenou šunku na kostičky a restujeme. Pohanku a cibulku se šunkou…
Řepu najemno nastrouháme, přidáme brynzu, prolisovany česnek, olej a promixujeme. Přidáme nakrájenou cibulku. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Podáváme na…
Kuskus nasypeme do mísy, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Poté ho načechráme vidličkou. 2 PL…
Dyňu narežeme na kocky a v osolenej vode uvaríme. Potom rozmixujeme. Narezanú cibuľu orestujeme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájanú cviklu a na kolieska…
Uvařenou nebo upečenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme taktéž nahrubo nastrouhané jablko, zakapeme balzamikovým octem, osolíme a mírně opepříme. Dobře…
Nejprve připravíme kakaovou hmotu. Do malého kastrůlku dáme asi 3-4 lžíce kakaa, 2-3 lžíce cukru nebo březového cukru a trochu vody-svaříme v hustou hmotu.V hluboké míse…
Všechny ingredience smícháme a těsto nalijeme do formy 20x20 cm vystlané pečicím papírem.Pečeme při 170-180°C po dobu cca 25 minut. Těsto by mělo být zvenku křupavé a…
Troubu předehřejte na 190°C. Řepy dobře omyjte a co nejlépe očistěte kartáčkem. Na plech dejte list alobalu, na něj položte řepy, zakápněte olivovým olejem a posypte…
Vejce vyšleháme s cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do pěny z vajec. Opět vyšleháme. V míse smícháme suché ingredience a vmícháme do vajec.…
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme…
Kedlubny a červenou řepu okrájíme od slupky. Na hrubém struhadle nakrouháme. Cibuli také nastrouháme na hrubém struhadle. Pořádně promícháme.Ze surovin uděláme lák a cca…
Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame na maličké kocôčky.Cestoviny uvaríme o osolenej vode na skus.Medzitým na oleji opražíme cesnak, pridáme nakrájané paradajky aj s…
Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme. Přidáme Nivu a promícháme.Uděláme dresink smícháním jogurtu, česneku, octa, soli a pepře.Dresinkem přelijeme řepu s Nivou a necháme…
Jednoduchá a zdravá pomazánka ze strouhané vařené červené řepy a sýra chutná nejvíce na krajíčcích čerstvého tmavého pečiva. Kdo má rád, dozdobí si namazaný krajíček…
V posledních letech opět vzrostla chuť zpracovávat doma i kvašené výrobky. Mezi ně patří i pickles, tedy nakládaná kvašená zelenina. Do směsi se hodí zejména tvrdá…
O tom, že konzumace červené řepy má blahodárné účinky na organismus jistě víte. Nechcete-li ji zavařovat, zkuste připravit salát. Uvařenou a nakrájenou řepu zalejte…
Polévka z červené řepy má krásnou barvu a obsahuje také spoustu vitamínů. Když použijeme vařenou řepu, je její příprava rychlá a snadná. Stačí chvíli povařit, zahustit…
Vařená červená řepa nakrájená na kostičky tvoří základ tohoto svěžího salátu, který doplňuje jemně povařená mrkev, cibule, kyselé okurky, sterilovaný celer a trochu…
Tradiční boršč z červené řepy vás zahřeje a zasytí. V jedné misce se potkává sladkost řepy, kyselost zelí i jemná chuť masa – dohromady tvoří nezaměnitelnou kombinaci,…
Tradiční boršč je sytá polévka plná masa, zeleniny a výrazné chuti červené řepy. V tomto receptu se spojuje hovězí, vepřové i kuřecí maso s bramborami, zelím a kořenovou…
Salát z červené řepy je skvělá svačina pro ty, kteří si chtějí dát něco zdravého a výživného. Díky dochucení česnekem a oreganem chutná i voní skvěle. Připravený je…
Řepná roláda je barevná, jemná a chuťově vyvážená. Z pečeného plátu z červené řepy, vajec a sýra vznikne základ, který se naplní česnekovým krémem, posype pažitkou a…