Pochoutka ze syrové červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenŘepa je nejen zdraví prospěšná, navíc ale i skvěle chutná a dá se připravit na mnoho způsobů. Vychutnejte si její nasládlou chuť v lahodném salátu, ve kterém ji smísíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řepa je nejen zdraví prospěšná, navíc ale i skvěle chutná a dá se připravit na mnoho způsobů. Vychutnejte si její nasládlou chuť v lahodném salátu, ve kterém ji smísíte…
Ječné vločky zalijeme v misce vařící vodou a rovnou osolíme, hladina těsně nad vločky. Necháme hodinku nasáknout a vychladnout. Měkkou řepu nastrouháme na mrkvovém…
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, předem lehce vymazané olejem. K tomu…
Řízky osolíme, trochu opepříme a tence naklepeme. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, přidáme hrášek, 2 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout. …
Na oleji osmahnu nadrobno pokrájenou cibuli, přidám maso a salám na kostičky, sladkou papriku a řepu nakrájenou na malé kostičky. Vše krátce osmahnu a podliju vodou s…
Červené zelí a řepu (krájenou na nudličky či kostičky) necháme okapat. Nálevy odložíme stranou.Zelí a řepu smícháme v míse s na jemno pokrájenou červenou cibulí a…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Husí stehna zlehka nasolíme a pocukrujeme a necháme 24 hodin odležet v lednici.Druhý den stehna opláchneme a vložíme do rozpuštěného sádla. Pečeme na 120 °C přibližně 3…
V míse smícháme prosátou mouku, kakao, sůl, cukr, skořici a kypřící prášek. V mléce rozkvedláme vejce s olejem a vlijeme do mouky, přidáme nastrouhanou řepu. Stěrkou…
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i…
Rychlý dezert z červené řepy připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Dortík je navíc bezlepkový, klasickou mouku nahrazují nasládlé mleté mandle. Slazený je…
Chuťově výrazný salát je plný vitamínů a zároveň je i výživný. Spojení vařené červené řepy s čerstvou cibulkou a tuňákem nám vydá na hodnotný pokrm, který se hodí i pro…
Nejprve připravíme kakaovou hmotu. Do malého kastrůlku dáme asi 3-4 lžíce kakaa, 2-3 lžíce cukru nebo březového cukru a trochu vody-svaříme v hustou hmotu.V hluboké míse…
Zelí, červená řepa a cibule naložené s octem, cukrem a solí tvoří základ zeleninového salátu, který stačí jen vyklopit ze sklenice, promíchat s jogurtem nebo smetanou a…
Uvaříme řepu do měka a nastrouháme na struhadle.Do misky dáme tvaroh a nastrouhanou řepu. Přidáme 2-4 lžičky hořčice a dochutíme solí a pepřem. Podáváme na oblíbeném…
Zeleninu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Mierne posolíme, pridáme rascu a korenie, pokvapkáme octom - citrónom a olejom, pridáme trochu cukru.Premiešame a…
Rýži uvaříme, vidličkou nakypříme a necháme vychladnout.Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky, cuketu odložíme stranou. Dáme do mísy, přidáme rozpůlené stroužky…
Oblíbená pomazánka z červené řepy je lahodná a lehce pikantní po česneku a bílém pepři. Vypadá úžasně na chlebíčcích i jednohubkách a na oslavách vždy sklidí velký…
Trochu netradiční ale výborný domácí kečup z červenou řepou vás mile překvapí. Potřebnou hustotu mu dodá zelenina a o chuť se postará rajčatový protlak a použité koření.…
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete…
Tato pomazánka je osvěžující a chutnou kombinací, která přináší zajímavý kontrast sladké, jemně nakyslé řepy a pikantního křenu. Přidání jablka pomazánce dodává svěží,…
Chladné a vlezlé dny s nastupující zimou je potřeby vyvážit pořádným přísunem vitamínů. Postarat se o to můžeme prostřednictvím tohoto zeleninového salátu. Najdeme v něm…
Spojení nasládlé červené řepy, jemného sýra Lučina a pikantního křenu dává vzniknout pomazánce, která je lehká, zdravá a neotřelá. Skvěle se hodí na chléb, bagetku i…
Cviklu uvaríme a ošúpeme. Kapustu bielu aj červenú narežeme na tenké rezance. Slaninu narežeme na kocky a roškvaríme. Opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme kapustu,…