Tartar z červené řepy s medovo-avokádovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenČervenou řepu nakrájíme na opravdu drobné kostičky. Ořechy nasekáme najemno. Římský kmín rozdrtíme najemno v hmoždíři. V misce smícháme řepu, ořechy, římský kmín a olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červenou řepu nakrájíme na opravdu drobné kostičky. Ořechy nasekáme najemno. Římský kmín rozdrtíme najemno v hmoždíři. V misce smícháme řepu, ořechy, římský kmín a olej,…
Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme kukuřici a červenou řepu bez nálevu.Osolíme, zakápneme pěti kapkami olivového oleje a pěti kapkami balsamikového octa.Salát…
Cviklu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.Na oleji krátko orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme cviklu a zemiaky, posypeme rascou, osolíme, okoreníme,…
Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, zalijeme vodou a nechápe 10 min vařit.Vedle do nádoby si připravíme 350g cukru a vymačkaný citrony, scedíme řepu promícháme,…
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, trochu osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mezitím nakrájíme zelí na proužky a asi po 1/2…
Kapustu narežeme na rezance, pridáme narezanú cibuľu, nahrubo nastrúhanú uvarenú cviklu, ocot, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme 24 hodín stáť. Občas premiešavame.…
Čočku zalijeme vodou a necháme hodinku nabobtnat, pak uvaříme do měkka. Když vaříme čočku, přidáme k ní snítek libečku. Měkkou čočku (pokud zbude u čočky voda, tak čočku…
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s olejem a rozinkami, namočenými v rumu, umixujeme v mixéru dohladka.V…
Červené zelí a řepu (krájenou na nudličky či kostičky) necháme okapat. Nálevy odložíme stranou.Zelí a řepu smícháme v míse s na jemno pokrájenou červenou cibulí a…
Červenou řepu, jablka nastrouháme na hrubo a nivu na jemno. Přidáme jogurt, pár kapek citrónu a rozinky.Necháme v lednici uležet.
Každou řepu nakrájíme na plátky a dáme do misky, kde smícháme vše kromě kůry. Vše důkladně promícháme a rozložíme na pekáč.Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme…
Červená řepa je opravdu bohatá na spoustu zdravých prospěšných látek. Její využití v kuchyni je opravdu velké, upotřebíte ji jak ve slaných, tak i ve sladkých pokrmech.…
Placičky z cukety a červené řepy jsou barevným a zdravým pokrmem, který kombinuje svěží chuť cukety s jemnou sladkostí červené řepy. Jejich příprava je jednoduchá a…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Snadné pomazánky nás většinou zachrání před hladovou rodinou. Zdravější pomazánkou pak může být tato dokonale podzimní. Její základ tvoří červená řepa, nastrouhané…
Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy,…
Pár obyčejných a poměrně levných surovin můžeme jednoduše proměnit ve výborné a vydatné jídlo. Stačí masu dopřát dost času, aby bylo krásně měkké a všechny chutě se…
Tato pomazánka je zdravou a lahodnou volbou, která ozvláštní vaše jednohubky, tousty i topinky. Kombinace jemné sladkosti červené řepy a svěží pikantnosti celeru vytváří…
Ochutnejte originální spojení tradičních chutí – zelňačka s červenou řepou přináší sytou a lahodnou polévku, která překvapí svou barvou i jemně nasládlou chutí. Ideální…
Nakládaná červená řepa má skvělou sladkokyselou chuť a její zemitá příchuť je potlačena přidaným anýzem a fenyklem. Hodí se třeba jako salát k hlavnímu jídlu, ale můžete…
Červená řepa má spoustu benefitů pro naše zdraví. Pokud nevíte co z ní připravit, vyzkoušejte tento snadný salát s domácí majonézou, mrkví a štiplavým křenem, chutná…
Brownies jsou oblíbeným dezertem v anglosaských zemích, ale našly si již cestu i k tuzemským mlsalům. Při přípravě se základem z červené řepy se můžeme spolehnout na…
Křupavé a lehce štiplavé ředkvičky jsou prvními posly úrody na naší zahrádce. Zpracujte je do snadného a chutného salátu spolu s červenou řepou. Dochutit jej můžete…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…