Salát z červené řepy a cizrny
Recept ještě nebyl hodnocenČervená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Báječný podzimní salát z pečené červené řepy s mandlemi jistě pro svoji výbornou chuť nezklame. Podává se samostatně a nebo se dá použít i jako příloha k masu.
Červenou řepu důkladně omyjeme a uvaříme nebo upečeme. Potom ji oloupeme, nakrájíme a umixujeme nebo ji nastrouháme na jemném struhadle. Na tuku zpěníme drobně…
Nejdříve si uvařím brambory a řepu. Po uvaření je nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na jemno a dám do misky. Přidám k tomu ostatní ingredience (cibule dám jen…
Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo…
Rozmixujeme řepu společně s mlékem, olejem a žloutky.Z bílků uděláme sníh a přidáme do těsta společně s ostatními ingrediencemi.Těsto dáváme na rozpálený vaflovač a…
Čočku zalijeme vodou a necháme hodinku nabobtnat, pak uvaříme do měkka. Když vaříme čočku, přidáme k ní snítek libečku. Měkkou čočku (pokud zbude u čočky voda, tak čočku…
Správně se mají brambory, okurka i ředkvičky nakrájet na kostičky, ale já jsem ředkvičky i okurku nastrouhala nahrubo, nať z cibulky jemně pokrájela.Přidala jsem jogurt,…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky, cuketu a řepu také. Řepu dáme stranou. Vkládáme ji až ke konci vaření.V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu…
Milovníci červené řepy mohou jásat, další meta pokořena. Z řepy nemusíte připravovat pouze pomazánky a boršč. Lze z ní vytvořit i nefalšovaný hamburger. A k údivu všech…
Spojení vláčného těsta, sladkosti řepy a jemného krému vytváří dokonale vyvážený dezert, který nadchne svou chutí i výživovými hodnotami. Ideální volba pro milovníky…
Tato pomazánka je osvěžující a chutnou kombinací, která přináší zajímavý kontrast sladké, jemně nakyslé řepy a pikantního křenu. Přidání jablka pomazánce dodává svěží,…
Lehký a přitom výrazný salát, ve kterém se sladkost červené řepy snoubí se svěžestí jablek a pikantním tónem křenu. Skvělý jako příloha k masům i jako samostatná…
Rychlý salátek, který můžeme svačit samotný nebo jej podávat jako přílohu k masu, připravíme opravdu během pár minut. Ideálně na nudličky nakrájenou červenou řepu…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
Tento salát s jemnou pikantností lze podávat teplý i studený. Vařená řepa se nastrouhá nahrubo, krátce se orestuje s cibulí, česnekem a kapkou octa, až vznikne voňavý…
Zelí, červená řepa a cibule naložené s octem, cukrem a solí tvoří základ zeleninového salátu, který stačí jen vyklopit ze sklenice, promíchat s jogurtem nebo smetanou a…
Chutný, křupavý salát z hlávkového zelí a syrové červené řepy je plný vitamínů. Doplněný o jarní ředkvičky, strouhaný křen a mrkev poslouží jako příloha k hlavnímu jídlu…
Jemně nastrouhaná mrkev a vařená červená řepa spojí síly v jednoduchém salátu s vinným octem, olivovým olejem a pažitkou. Lehká a osvěžující příloha, která nejen skvěle…
1) Řepu uvaříme (asi 20 minut) a následně oloupeme. Když je vychladlá, nastrouháme ji a přidáme ostatní suroviny. Dochutíme solí a pepřem. Necháme hodinu uležet v chladu.
Na olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Po zatažení masa přidáme zvolenou zeleninu (bez řepy), krátce osmahneme…
Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla…