Litevský studený boršč Šaltibarščiai

Jirkas1 Kuchař: Jirkas1

Polévky 0 názorů

Suroviny

2 (250 g) červené řepy
2 vejce
2 (250 g) okurky
1 PL čerstvého nasekaného kopru
1/2 svazečku čerstvé jarní cibulky s natí
600 ml kefíru
150 ml mléka
sůl
Příloha:
opékané brambory
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.

  2. Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo nastrouhanou řepu a nakrájené vejce.
    Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme.

  3. Uvaříme brambory a poté opečeme na másle.

  4. Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Litevský studený boršč Šaltibarščiai

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: litevské máslo šaltibarščaj litevský boršč polevka saltibarscai litevske recepty saltibarscai recept studený boršč studený boršč červená řepa na studeno recepty saltiabrsciai

Zapomněl/a jsem heslo