Litevský studený boršč Šaltibarščiai

Suroviny

2 (250 g) červené řepy
2 vejce
2 (250 g) okurky
1 PL čerstvého nasekaného kopru
1/2 svazečku čerstvé jarní cibulky s natí
600 ml kefíru
150 ml mléka
sůl
Příloha:
opékané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.

  2. Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo nastrouhanou řepu a nakrájené vejce.
    Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme.

  3. Uvaříme brambory a poté opečeme na másle.

  4. Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.

Komentáře k receptu Litevský studený boršč Šaltibarščiai

  • svetlanapotapova@seznam.cz svetlanapotapova@seznam.cz

    <3 Můj nejoblíbenější pokrm v letě!!! Ale byla jsem překvapená, že v receptu se objevuje mléko. My (pocházím z Pobaltí) používáme kefír rozředěný studenou vodou. Může se přidat kysanka. Úplný luxus: kysanou smetanu smíchat se žloutkem. Kopr a cibulka by se měly rozmačkat se soli (nejlépe v hmoždíři). Je dobré nechat polévku asi půl hodiny v ledničce, aby se chutě propojily. Ale nepochybuji o tom, že i podle uvedeného receptu bude boršč perfektní! :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: litevský boršč litevské máslo šaltibarščiai recept dala litevske recepty šaltibarščaj šaltibarščiai polévka recept studený boršč polevka saltibarscai saltibarscai recept studený boršč červená řepa na studeno recepty saltiabrsciai