Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
Příprava koblih nemůže být už snadnější. Máte-li doma k dispozici domácí pekárnu, zaděláte v ní těsto a vykynuté jej pak jen zpracujete na vále. Usmažené koblížky pak…
Opilé řezy Izidor nebo také František. Že je ještě neznáte? Tak zde je jejich představení: Nadýchané kakaové těsto, lahodná vrstva oříšků s pořádnou dávkou rumu, máslový…
Krásné kynuté koláče připravíme z těsta, které je díky majonéze vláčné a chutné. Plníme je tvarohovou náplní, na povrch naneseme povidla a zasypeme drobenkou. Koláčky po…
Namibijský koláč, plný banánů a lískových oříšků, provoní celý váš dům. Koláč, ozdobený bílou a tmavou čokoládou, se hodí jak pro běžný den, nebo i pro slavnostnější…
Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Korpus: Z bílků ušleháme sníh, šleháme dále a po částech přidáme polovinu cukru. Vyšleháme do pevné hmoty.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru do bílé pěny,…
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Pak přidáváme po jednom celém vejci - postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se…
Vejce vyšlehat s cukrem a za stálého šlehání přidávat mléko, jogurt a rum. Nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva. Nalít do formiček a dát péct. Pokud chceme mít…
Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka…
Do mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do šlehače dáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a ušleháme. Přidáme vodu, rum, 1/4 ušlehaného sněhu a prošleháme. Pomalu…
Připravíme ovoce, které budeme používat, čerstvé očistíme, kompotované scedíme a necháme okapat. Zapneme troubu na 180 °C a vyložíme plech papírem na pečení.Na těsto…
Zapneme troubu na 200° C a rozbalíme smotané listové těsto na vál. Mletý mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, přidáme cukr, kůru z dobře umytého citonu, rum a…
Troubu předehřejeme na 200st. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále…
Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme postupně mouku, kakao, prášek do pečiva, olej a z 5 bílků sníh. Upečeme.Mléko, mouku, 5 žloutků a vanilkový cukr rozšleháme, uvaříme a…
Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny.…
Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí. Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v…
Upečieme si pláty: biely- rozdelíme vajíčka, bielky ušlaháme dotuha, žĺtky s cukrom, Herou, do ušlahaného dáme múku s práškom do pečiva a potom sneh. Dáme piecť na 180…
Z bílků vyšleháme sníh a postupně zamícháme mouku, cukr, kakao a mletou kávu, žloutky, olej.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme tři placky.Slepíme krémem a kávovou…
Nejdříve uděláme kávu z rozpustné kávy a 1 lžičky cukru. Necháme vychladnout.Než káva vystydne, připravíme krém: Vyšleháme smetanu a přimícháme k ní tvaroh. Přidáme…
Všechny suroviny kromě sojového suku a rumu rozpustíme ve vodní lázni a mícháme cca 20 minut. Mezitím si nastrouháme sojový suk, nebo kokosovou tyčinku a smícháme ji s…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč
Mini langoše z kynutého těsta: Krásně nadýchané placičky jsou úžasně vláčné díky zakysané smetaně a jejich příprava je snadná
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku