Mazanec od Helenky Růžičkové
Recept ještě nebyl hodnocenHelena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Pro ty, co chtějí rychle něco upéct, máte recept na jednoduché trubičky z listového těsta. To vám ušetří spoustu práce na přípravě těsta. Upečené křupavé trubičky pak…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Koblihy, na Slovensku šišky, jsou tradiční kynutý smažený moučník. Připravte ho své rodině a sklidíte oprávněné ovace. Není nic luxusnějšího, než se zakousnout do…
Dokonale vykouzlené koblížky. Lehká a vzdušná tvarohová pochoutka z nadýchaného těsta, ve formě malých roztomilých kousků. Bez kynutí a rychle připravené, třeba pro…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…
Předehřejeme troubu na 180 °C. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do…
Z hladké mouky, pudinku, kypřícího prášku, obou cukrů, tuku a jogurtu vypracujeme hladké těsto, které na pomoučněném stole vyválíme na plát silný cca 3 mm.Těsto rádýlkem…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, zašlehejte olej a mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Těsto rozlijte na plech vyložený pečícím papírem a při…
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečícím papírem. Jablka nastrouhejte nahrubo.V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.Ve větší míse prošlehejte…
Vánoce už se pomalu blíží, a tak přichází na řadu cukroví, které je rychlé, jednoduché a chutná skvěle. Přesně takové jsou tyhle nepečené kuličky z oblíbených sušenek…
Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, šťávou a kůrou z mandarinky. Piškoty namočíme do roztoku kakaa či rumokafe, necháme nasát a umístíme je na dno sklenek, na…
Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na hodinu.Vejce s cukrem i vanilkovým vyšleháme do husté pěny.Mouku smícháme se sodou, zázvorem a skořicí.Do vyšlehané pěny…
Milujete karamelové sušenky Lotus? Můžete si z nich připravit skvělé nepečené cukroví. Je opravdu snadné, rychle hotové a naprosto vynikající. Navodí vám tu správnou…
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Pak přidáváme po jednom celém vejci - postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se…
Prolisovaný tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírně osolíme, smícháme s prosátou moukou a zpracujeme na tužší těsto. Pak vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z…
Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06