Pařížské řezy jednoduché
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Přemýšlíte, jaký dezert připravíte rodině nebo návštěvě? Vyzkoušejte tento recept s nadýchaným piškotem, vanilkovým krémem a čokoládovou polevou provoněnou rumem. Jistě…
Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku promícháme v míse, pak přidáme vlažné mléko smíchané s medem, vejce, rum, citronovou šťávu i kůru, olej a promícháme, nakonec…
Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku promícháme v míse, pak přidáme vlažné mléko smíchané s medem, vejce, rum, citronovou šťávu i kůru, olej a promícháme, nakonec…
K podzimu neodmyslitelně patří příjemná vůně jablek a skořice, linoucí se z čerstvě upečených moučníků. Jablečný koláč, hojně posypaný mandlemi, s náplní z vanilkového…
Nepečené dorty s ovocem jsou vyhledávané zejména v horkých letních dnech, kdy se nám nechce stát u rozpálené trouby. Piškoťák, jak se mu lidově říká, máte připravený…
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Oblíbený kakaový moučník s jablky. Jablka jsou naše nejznámější ovoce a měli bychom je více využívat. Chrání nás před civilizačními chorobami, neboť mj. snižují krevní…
Klasická buchta jako od babičky, která voní po kakau a rumu a nikdy nezklame. Hotová je opravdu rychle, všechny ingredience stačí jen smíchat a upéct. Poleva dodá…
Řezy z rozmixovaného ananasu s lechtivým názvem kolují mezi hospodyňkami už několik let. Většinou ho známe pod názvem Orgasmus a opravdu mu svou chutí dostojí. Vláčný…
Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře Franze Josefa. V mnoha variacích se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte…
Odpalovaného těsta se mnoho hospodyněk bojí, ale my vám ukážeme, že k tomu vůbec není důvod. Pokud dodržíte uvedený postup, zaručeně se vám povede. Připravte z něj třeba…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Bohatou úrodu dýní můžete zpracovat dle našeho receptu a připravit z nich úžasnou marmeládu. Jablka marmeládu přirozeně zahustí. Chuť dýně v kombinaci s jablky vás…
Opravdu pro každou příležitost se hodí moučník v podobě tvarohové bábovky, která je plná sušeného ovoce. Bábovka zůstane díky tvarohu krásně vláčná a sušené ovoce, které…
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S…
Legendární nanukové řezy připomínají dětství. Pekly je naše babičky i maminky. Ať už na oslavu nebo ke kávě, nikdy nezklamou. Krémový zákusek z ořechového těsta, s…
Receptů na bábovku není nikdy dost. Báječny a přitom jednoduchý moučník, na který nedá žádná rodina dopustit. Vyzkoušejte tentokrát variaci s tvarohem, která vydrží…
Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Pokud rádi zkoušíte nové věci a chcete vyzkoušet nový druh vánočního cukroví, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Výborná a originální kolečka s náplní, ve které…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a lžíci prosáté mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek.Žloutky vyšleháme se změklým máslem, přidáme prosátou…