Rybízová marmeláda do 10 minut
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Snadnější už to ani být nemůže. Řeč je o těchto nadýchaných muffinech, které v sobě skrývají kuličky červeného rybízu. S přípravou vám mohou pomoc i vaše děti, které pak…
Luxusní koláč s rybízovým sněhem na povrchu si připravíte podle našeho receptu. I když vypadá složitě, příprava nakonec není tak náročná. Výsledkem bude dokonalý moučník…
Léto je sezóna dozrávání mnoha různých druhů ovoce. A jedním z takových je i rybíz. Konkrétně v tomto receptu na skvělou bábovku je použitý červený, který je typický…
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g,…
Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu.…
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba,…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pomalu přidáváme máslo. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi kromě rybízu, který přidáme již na připravené těsto a pocukrujeme. …
Smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a rozměklé máslo, vše smícháme a přidáme sníh z bílků a zaděláme ani ne tuhé ani řídké těsto. Namažeme na…
Vodu s cukrom dáme variť. Keď začne vrieť, vsypeme mrkvu a 8-10 min. povaríme. Pridáme ríbezle a necháme prejsť varom. Ihned nalievame i so šťavou do fliaš, uzavrieme…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Rybíz očistíme, rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou a sirupem (množství podle sladkosti rybízu). Přecedíme přes jemné sítko, abychom v limonádě neměli pecičky. Přidáme…
Tahle verze zpracování rybízu má všestranné využití. Dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, poslouží jako dip k masovým roládám, grilovanému masu, do ovocných a…
Rybíz s cukrem a kořením vaříme asi 10 minut, ke konci přidáme rum a nalijeme do suchých sklenic, které ihned obrátíme.
Tyto lahodné letní řezy připravíme během chvilky a díky hrnečkovému receptu nebudeme potřebovat ani váhu. Těsto poklademe rybízem a kousky meruněk, posypeme drobenkou a…
Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.
Milovníci sušenek, a nejen ti, jistě ocení recept na sušenky s ovocem. V tomto případě hraje hlavní roli červený rybíz. S ovesnými vločkami, banánem a vanilkovým aroma…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami