Rybízová pěna

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 22 názorů

511

Suroviny

1 hrnek červeného rybízu
1 bílek
3/4 hrnku krystalového cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny.

  2. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.

Poznámka

Cukrom nešetriť, môže byť aj 1 celý hrnček. Ten cukor drží penu, takže ak jej urobíte viac a nezjete, v chladničke pekne vydrží do druhého dňa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízová pěna

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:týýý jo, to vypadá parádně...ukládám a udělám v létě Elišce na svačinku :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Koubkova: môžeš, ale najprv ho nechaj rozmraziť ;-) A nechať poriadne vyšľahať, ako sneh, keď zaberieš lyžicou, musia ostať hroty, ako na obrázku. Nesmie to byť polotekuté, povrch nemá byť rovný;-) Pozri predposledný obrázok.;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Můžu použít mražený rybíz:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Lidunka: Ďakujem za fotku, konečne sa fotka dostala von, však? :-D:-D Pena je výborná, lebo je príjemne kyslá :-D

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka

    Přidávám bod a obrázek, který jsem od léta sušila ve foťáku:-D:-K Díky za recept..už aby bylo léto..a rybíz...atd..:-8:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zrzinka: Penu môžeš kľudne urobiť aj zo zmarazených ríbezlí, iba je ich treba najprv nechať rozmraziť. ;-)

    Odpovědět

  • zrzinka zrzinka

    Nezkousel nekdo penu ze zmrazeneho rybizu?

    Odpovědět

  • dancicka dancicka

    Uděluji 7. bodík - právě jsem pěnu dodělala a velmi chválím :-);-):yes:

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    tak jsem dneska vyzkoušela k lívancům z DP je to fantastické:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

  • kedlubna kedlubna

    téééda je to ozaj dobré ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    kedlubničko, téééda...:-// je to ozaj pena z ríbezlí , šľahám vždy elektrickým šľahačom, aj doma ako dieťa sme šľahali elektrikou, hodím to do robota a nechám, kým z toho nie je hustá pena. Ríbezle predsa nemajú zrniečka veľké ako egreše:-O:-S

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    VERU HEJ :-D ale stejně. . . . . to na fotečce je opravdu pěna z rybízu ? šlehačem přece nerozmíchám zrníčka. . .. . . . . a stejně vyzkouším ! když vařím v DP marmeládu z rybízu, tak necedím, my zrníčka můžeme :-p už se těšííím :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Maruška, asi máš pravdu, opravím to v recepte;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Terezko, tady dochází asi k jazykovému nedorozumění :-D, Ty máš na mysli asi " otrhané " a ne "oloupané". Já si taky neumím představit zbavovat slupky bobulky rybízu:-O:-D:-D Takhle mi dělala pěnu moje babička, ale z malin a byla to neskutečná dobrota. Díky za připomenutí, určitě ji udělám a Tobě posílám bodík :yes:;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pena z bilku pěna z bílků recept recept na zákusek hory doly pěna s bílků rybízová dobrota ribízová pěna recept-babicovy dobroty 13.6.2009 recept na rybízovou pěnu zákusek hory doly dobrota z malin rybizlova pena recept rybizova husta rybizova buchta bilkova pena s rybizem napoj k livancum rybízovaá hory doly zakusek pěna bez bílků zakusek hory pena z bilku ryybiz

Zapomněl/a jsem heslo