Bezlepková maková bábovka s rybízovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenUždíbneme kousek másla a vymažeme formu na bábovku. Vysypeme pohankovou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse důkladně vyšleháme změklé máslo spolu s hnědým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uždíbneme kousek másla a vymažeme formu na bábovku. Vysypeme pohankovou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse důkladně vyšleháme změklé máslo spolu s hnědým…
Kostky ledu rozdrtíme a dáme do koktejlové sklenice. Přelijeme jablečnou a rybízovou šťávou, přidáme angusturu bitter a zamícháme. Plátek jablka obalíme ve skořici a…
Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici. Odpočaté plátky…
Z rybízu si vymačkáme šťávu: v misce si rybíz vidličkou pomačkáme a poté přes sítko propasírujeme. Zbylou hmotu (semínka a slupky) si přemístíme do hrníčku a zalijeme…
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek a stopek…
Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu.…
Cukr s tukem našlehat,postupně přidávat žloutky s vodou.Potom mouku s pr.do peč.a sníh ze čtyř bílků.Mezi tím si uvaříme pudinky s 3/4 litrem mléka.Umíchané těsto dáme…
Stehná potrieme olejom, posypeme oreganom, okoreníme, osolíme. Dáme do pekáča a a zakryté pečieme v rúre na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme.Do…
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti -…
korpus: Nejdříve cukr olej a žloutky utřeme, zalejeme vlažnou vodou, přidáme mouku, prášek, vanilku a z bílků ušleháme tuhý sníh. Pečeme na 150 až 180 stupňů v rozehřáté…
Avokádo rozpůlit, oloupat, zbavit jádra a nakrájet na cca 1/2 cm široké plátky. Limetu omýt v horké vodě, kůru nastrouhat a vymačkat šťávu. Pažitku nakrájet na drobno.…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Tento koláč přináší spoustu lahodných chutí. Připravíme ho z vláčného tvarohového těsta, potřeme tvarohovou náplní, přidáme čerstvé meruňky a červený rybíz a vše…
Netradiční dort je jistě tento, z kuskusu. Pšeničné kuličky jsou univerzální surovinou v kuchyni a můžeme z nich tak připravit i tento lahodný sladký dort. Jednotlivé…
V těchto řezech si vychutnáme čerstvé ovoce z naší zahrádky. Na těsto poklademe angrešt a rybíz, obojí moučníku dodá osvěžující sladkokyselou chuť. Ovoce zakryjeme…
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba,…
Jednoduchý a vláčný koláč s kakaem a červeným rybízem je ideální letní dezert. Z pár surovin vykouzlíte rychlou dobrotu, která potěší ke kávě i jako sladká svačina.…
Uchovejte si chuť léta do chladných zimních dní v podobě příjemně sladkokyselého jahodovo-rybízového džemu. Upotřebíte tak svoji úrodu ze zahrádky. Džem se skvěle hodí…
Rybízové košíčky jsou skvělou volbou, když chcete rychle připravit něco sladkého. Jemné těsto doplňuje kyselkavý rybíz, který dodá moučníku šťavnatost i letní charakter.…
Omáčka z červeného rybízu s pikantním nádechem je ideální ke grilovanému masu, paštikám nebo sýrům. Kombinace sladkokyselé chuti rybízu a jemné kořeněnosti dodá každému…