

Marmeláda
Suroviny
- 1 kg ovoce - já dávám:
- 0,75 kg černého rybízu
- 0,25 kg červeného rybízu
- 0,5 kg krystalového cukru
- 1 sáček Gelfix (1:2)
Postup přípravy receptu
Marmeládu dělám přesně podle postupu na sáčku Gelfix. Semínka z rybízu nám nevadí.
Poznámka
Tímto způsobem lze dělat marmeládu -džem z každého ovoce. Ta z černého rybízu chutná s kysanou smetanou nebo jogurtem, výborná je i na palačinkách.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Marmeláda
-
dělám z lisovaný štávy tak se uvidí
-
Jdu na ní,vypadá jednoduše!! to je fajn.
-
Ahoj, dělám jí stejným způsobem, ale přiznám se, že od té doby, co jsem dostala odšťavňovač, upřednostňuji zbavení zrníček. Je to výtečné i se semínky, vůbec nepopírám.
A pro zajímavost: kilo rybízu umelu na masovém mlýnku, přidám kilo cukru krupice či krystal, dám do sklenic a hotovo. Vydrží a je to mňamka. Ať se daří. Jana
-
vyzkousim....uz se tesim, jak si domaci marmosku budeme mazat na palacinky...
-
-
taky se chystáme na naši první, špendlíkovou, tak se už těšíme. Díky za tip
-
Jdu dělat svoji první marmeládu,zatím dělaly babičky, tak ji hned vyzkouším.
-
-
mne sa dokonca semienka v ribezlovom, alebo malinovom ..pacia
-
Konečně normální recept na marmeládu!!!