Vepřová omáčka z bůčku

Ota34 Kuchař: Ota34

4 porce Omáčky 8 názorů

Suroviny

1 bůček
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g rajčat
1 lžička soli
1 lžička červené sladké papriky
1 lžíce sádla
1 menší cuketa
dle chuti rýže či těstoviny nebo knedlík
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso z bůčku pokrájíme na kousky, zbylé sádlo nakrájíme na kousky a kosti použijeme na vývar, cibuli nakrájíme na drobno, česnek rozdrtíme, oloupeme cuketu a nakrájíme na kousky.

  2. Uvaříme vývar z kostí a z kůže co zbyla z bůčku, ze sádla, co zbylo z bůčku, můžete uškvařit sádlo. které potom použijeme, ale můžete použít už hotové sádlo. Rozpálíme pánev se lžící sádla, dáme tam cibuli, necháme chvilku osmahnout, do toho dáme maso, cuketu a česnek, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem ze zbytků bůčku.

  3. Přidáme sladkou papriku a sůl a necháme ještě dusit.

  4. Dle potřeby dochutíme, na zahuštění použijeme mouku nebo zahušťovací přípravky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová omáčka z bůčku

  • Ota34 Ota34(autor receptu)

    Děkuji za komentáře kuchtíci, ano mohlo by to bejt lepe napsané,nojo nejsem žádný spisovatel a take nejsem žádný kuchař. Ale bylo to moc dobré

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Možná bych cuketu i rajčata dala o něco později, maso se vaří déle než zelenina, ale záleží na každém, jak si to udělá ;-):-K Za mne ještě nakonec utřený česnek a čerstvá majoránka ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    ále, však to nemusí být špatné, je to první recept autora, regne se, dá jeden recept a hned sprcha, neřeknu kdyby jich sem nasázel 20 bez smyslu, ale uvařil jídlo, vyfotil, měl radost, že se mu to povedlo, tak se podělil, měli bychom začínající kuchaře podpořit, ne?:-) i když to není dokonalé

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    Možná že jo, možná že ne, ale vařit to ani nebudu zkoušet:-( Žížala by se mi zase smála...:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: hmm, ano - a možná to líp chutná než vypadá;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, já sice nefotím, ale nevidomý nejsem - nebylo by lepší ty obrázky prohodit? :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Noo - tu papriku fakt až nakonec? Lepší by byla orestovaná hned s masem. A co s rajčaty? Oloupaná? Dušená s cuketou? Bylo by dobré trošku recept opravit;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    tak to není špatná kombinace :yes:, jen bych uvedla spíš hmotnost masa, než 1 bůček, to může být 3/4 kila nebo 1,5 kila :-), vzhledem k jedné cibuli to spíš tipuji tak na půl kila max:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: omačka z vepřoveho

Zapomněl/a jsem heslo