Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 3 hod 10 porcí Polévky 1 názor

Suroviny

1/2 kg hovězí oháňka
2 ks mrkev
1 ks petržel
1/4 celer
1 ks cibule
2 stroužky česnek
1 ks vejce
4 lžíce pšeničná krupice
plnotučné mléko
6 kuliček nově koření
10 kuliček celý pepř
3 l voda
sádlo
sůl
petržel
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.

  2. Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.

  3. Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).

  4. Poté do polévky vložím zeleninu a vařím dalších 20 minut. Pak polévku scedím a scezenou polévku přivedu k varu.

  5. Z vejce krupice a mléka a špetky soli vymíchám středně tuhou hmotu a pomocí lžičky z ní vytvářím nočky a vkládám do vroucí polévky.

  6. Pak vložím do polévky mrkev a kousky masa z oháňky. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“

  • Nadja Nadja

    :-p:-p:-p Z oháňky je moc dobrá polívčička. Dala bych si. Jen nočky bych něčím trochu okořenila - pepřem či kurkumou, zázvorem, šafránem,....

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z hovězí oháňky hovězí polévka hovězí polévka recept hovězí polévka se šafránem polévka z oháňky recepty polévky recepty na hovězí polevku recept hovězí polévka recept polévka z uzené oháňky recept na polévku s hovězí ohánky zapecena ohanka na polevku recept