Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude teprve lahoda! Až tento recept připravíte, dáte nám za pravdu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 59 956 kJ / 14 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 769,63 g |
| Tuky | 377,84 g |
| Vláknina | 1 721,59 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 41,39 g |
| Sůl | 91,43 g |
| Sacharidy | 1 103,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Očištěnou cibuli nasekáme najemno, na sítu spaříme vroucí vodou, ihned prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 2: Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, nebo nastrouháme nahrubo, uvaříme doměkka a scezené necháme necháme vychladnout. Uděláme domácí majonézu, nebo použijeme koupenou.
Krok 3: Okurky sladkokyselé nasekáme najemno nebo nastrouháme nahrubo a dáme do větší mísy na míchání salátu. Přidáme oloupaná, uvařená vejce nasekaná nadrobno a také šunku nakrájenou na malé kostičky, nebo máme-li ji vcelku, můžeme ji nastrouhat.
Krok 4: Přidáme do mísy vychladlé brambory oloupané a protlačené přes salátovou mřížku (na malé kostičky), cibuli, zeleninu, hořčici, ocet, lák a majonézu.
Krok 5: Osolíme dle chuti, opepříme a špetkou cukru přisladíme. Dobře promícháme, nejlépe rukou dobře omytou nebo použijeme jednorázové rukavice. Salát necháme uležet v chladu (nejlépe do druhého dne).
Krok 6: Plátky masa přes fólii naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem, vše vmasírujeme do masa. V mělké a široké misce prošleháme vejce s hořčicí a smetanou nebo bílým jogurtem, mírně přisolíme.
Krok 7: Připravené plátky obalíme v mouce, vaječné směsi a strouhance, kterou dobře přitiskneme a přebytečnou oklepeme. Smažíme postupně na středním stupni tepla a osmažené řízky odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 8: Čerstvě usmažené řízky podáváme s předem z chladu vyjmutým salátem. Dle chuti si každý zakápne citronem.
Zveřejněno 20. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319AR
Moje poznámka
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319AR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 29 minutami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 5 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké čokoládové cookies
Ajda007 před 50 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Dana123 před 1 hodinou
Knedlíky se slaninou
Wikki před 1 hodinou
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 1 hodinou
Rajská polévka III
malaneta před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 3 hodinami
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
magdalenka před 3 hodinami
Bramborový tatarák
magdalenka před 3 hodinami
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
magdalenka před 3 hodinami
Bavorské červené zelí od Lemarti
magdalenka před 4 hodinami
Suroviny:
brambory typ a,
cibule,
mrkev,
celer,
okurky sterilované,
majonéza,
vejce,
šunka od kosti,
sůl,
lák z okurek,
hořčice,
ocet,
cukr,
pepř mletý,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
mouka hladká,
vejce,
hořčice,
smetana,
strouhanka,
sádlo,
citron,
petrželka
Komentáře (9)