Velikonoční roláda
Recept ještě nebyl hodnocenTuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…
Ochutnejte netradiční velikonoční pečivo. Každý kousek této neobvyklé dobroty je vzpomínkou na staré receptury, které se dědily po generace. Vzpomínka na dávné časy…
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Bramboráky s prejtem a kysaným zelím jsou lahodnou obměnou klasiky české kuchyně. Křupavé placky z bramborového těsta doplněné výraznou chutí prejtu a zelí tvoří syté a…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Podle tohoto receptu upečete z kynutého těsta báječný mazanec nebo vánočku. Nebo můžete vytvořit hnízdo posypané mandlemi, do kterého usadíte malého ptáčka, a připravíte…
Sladká varianta s povidly, tvarohem a šlehačkou, potěší malé i velké gurmány. S nadýchaným těstem a širokými možnostmi náplní, si vždy najdou cestu na stůl jako jako…
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy a dá se připravit na mnoho způsobů. Tahle nádivka je s kroupami, houbami a uzeným masem a nechybí ani bylinky. Připravte…
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Mezi jednu z nejvíce opomíjených surovin v kuchyni patří bezesporu vnitřnosti. I takové ledvinky umí být při správné úpravě chutnou delikatesou. Ledvinky na špeku…
Psí vejkrop je autentický recept z oblasti Krkonoš a Jizerských hor. Pod netradičním názvem se skrývá skromná polévka ze zbytků po uvaření chlupatých knedlíků. Polévka…
Dušené roládky ze šťavnatého vepřového masa, plněné kořenovou zeleninou, šunkou a sušenými švestkami, podáváme s dobře ochucenou šťávou a rýží. Toto lahodné jídlo se…
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru,…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Zásobu sušených hub využijete v této výborné pomazánce s cottage sýrem. Houby je nejprve potřeba namočit a podusit v mléce, ale pak už je příprava úplná hračka.…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu. Nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
Špekové knedlíky s dobře vychuceným zelím, jarní cibulkou a čerstvou paprikou budou chutnat výborně i samotné, bez plátku masa. Posypte je dozlatova usmaženou cibulkou a…
Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…
Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…
Tyto zapékané těstoviny vám jistě zachutnají. Příprava je velmi snadná a jsou plné chutí. Zapečeme je s mletým masem, kapustou, nivou a salámem a přidáme i čerstvé…
Ochutnejte tuto výbornou jarní polévku s osvěžující a nakyslou chutí šťovíku. Připravíte ji snadno během chvilky. Polévku podávejte posypanou křupavými kousky smažené…