Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové koule v jeřabinách

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou směsí jsou opravdová podzimní lahůdka.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 596 kJ /
1 337 kcal
Bílkoviny131,79 g
Tuky74,20 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 417 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy32,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s nakrájenými listy kadeřávku, bramborovým škrobem, vejcem, nakrájenými žampiony a jednou oloupanou a nakrájenou cibulí. Osolíme a opepříme. Krok 2: Ze směsi vytvoříme středně velké kuličky, které obalíme ve strouhance a naskládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Poklademe cibulí, podlijeme vodou a dáme péci do trouby na 200° C asi 45 minut. Během pečení podléváme výpekem. Krok 3: Čisté jeřabiny vložíme do kastrůlku s máslem, přidáme cukr, mletou skořici a krátce povaříme. Téměř upečené koule přelijeme jeřabinovou směsí a při nižší teplotě necháme krátce dojít. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak zpracovat jeřabiny

Zveřejněno 23. 9. 2024 08:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule v jeřabinách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZE39

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule v jeřabinách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZE39

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, kadeřávek, cibule, škrob bramborový, žampióny, vejce, sůl, pepř mletý, strouhanka, sádlo, máslo, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu