Zmrzlina s ovesnými vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky.…
Křidélka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby.Pečená křidélka usmažíme v oleji, necháme okapat na ubrousku a ještě horká…
Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme(niva je slaná). Krůtí řízky si mírně…
V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně. Pak si vymažeme plech…
Ingredience na ořechovou drobenku smícháme. Změklý tuk vyšleháme s cukrem a trestí, potom přidáme vejce a šleháme do nadýchaného krému. Smetanu smícháme se sodou a…
Rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym korením a kari, natrieme roztlačeným cesnakom. Do hlbšej nádoby dáme na dno trocha oleja, uložíme jeden rezeň,…
Karfiol rozoberieme na ružičky a 10 min v troche vody (alebo nad parou) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť.K ružičkám karfiolu pridáme kukuricu a na maličké kocôčky…
Na oleji opražíme na niekoľko kúskov narezanú cibuľu. Vyberieme ju a do oleja dáme ryžu. Za stáleho miešania ju 2 min pražíme. Podlejeme vínom a pražíme, kým sa víno…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…
Žloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů.…
Do osolené vody dáme houbičky bez nálevu (pokud je nálev chutný, ke konci jej tam dejte) a klidně celé, vypadá to pak na talíři pěkně, přidáme trochu kmínu a přihodíme…
Šlehačku se ztužovači, vanilkovým aróma a moučkovým cukrem vyšlehat do tuha. Vmíchat kysané smetany. Korpusy a nebo piškoty nechat nasát z roztoku kávy, alkoholu a vody…
Z těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se…
Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme pečícím papírem i do stran. Prosejeme mouku s práškem, kakao, vše promícháme a dáme stranou.Do šlehací mísy dáme vejce…
Slaninu nakrájenou na kostičky v kastrolu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, zalijeme vývarem a osolíme.Do základu vložíme nakrájené…
Gozgonzolu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme změklé máslo, tavený sýr.Dále přidáme kysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, pepř a vše spolu…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a sůl a po trochách přidáváme hladkou a mandlovou mouku, pak mandlovou trest. Necháme 25 minut v ledničce.Těsto vyndáme z lednice a…
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody.Bryndzu v miske zmiešame so smotanou, po troche pridáme horúcu polievku (vodu zo zemiakov), neustále…
Rýži uvaříme v mléce, pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Do hotové rýže přidáme cukr, smetanu, rozmačkané jahody a promícháme.Naplníme…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.Přidáme na nudličky…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Šťavnaté ovoce v kyprém těstě a hrníček jen pro jednoho - to je dezert velmi efektní na pohled. Tento bude navíc velmi chutný, zvlášť pokud přípravu doladíte k…
Syté, na povrchu lehce mazlavé, uvnitř vláčné díky tvarohu a smetaně. Takové jsou knedlíky z bramborového těsta. Uvnitř každého z nich je pak skrytá švestka s mandlí.…
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…