Makrelová pomazánka

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomazánky 10 názorů

Suroviny

200 g masa z uzené makrely
100 g husté kysané smetany
limetka
jarní cibulka
2 stroužky česneku
malá červená cibule
zelená petrželka
kopr
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu zbavíme kostí a maso spolu se smetanou, rozmačkaným česnekem, jarní cibulkou a zelenými bylinkami rozmixujeme.

  2. Do vzniklé směsi přidáme na jemno nakrájenou červenou cibuli a lžíci limetkové šťávy, dochutíme solí a pepřem.

  3. Směs necháme chvilku v lednici ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Makrelová pomazánka

  • Sylva01 Sylva01

    :-p:-p:-K výbornej recept:yes: Dala jsem boďana.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Remkova:Tak to příliš neztuhlo,ale je to chuťově výbornééé. ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Asi tak jednou za půl roku, možná za rok, dostanu neodbytnou chuť na uzenou makrelu. Někdy na to hned zapomenu, někdy ne. Je to něco z dětství, uzenou makrelu dostal totiž vždycky jen táta a my děti jsme musely večeřet něco "jakože" zdravějšího - třeba žervé na dalamánku...;-) To tátovo jídlo tak vonělo, že jsme ho umluvily a dával nám ochutnávat po malých soustech - bez kostiček... Maminka se asi nechtěla zabývat starostmi, že polkneme kost, nebo tu vůni někde otřeme a budeme smrdět nejen my, ale i zařízení bytu...:-))
    Takže recept ukládám a až dostanu chuť, tak i zrealizuju.:yes::-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dělám paštiky často a hodně i pomazánky různé, jsem pomazánková hodně, ale toto neztuhne, musí tam být tuk nějaký dodaný, přidaný, at již máslo, nebo u paštik pak tuk se sádlem;-):-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    1974andrea: dej vědět, jak to ztuhlo, moc mne to zajímá a recept bych vyzkoušela;-)

    Odpovědět

  • Di Di(neregistrovaný)

    Já kombinuji uzenou makrelu s nějakým smetanovým sýrem, žervé, lučinou apod., pak se udělá hezky hustá pomazánka. ;-) Nedávám sice česnek, ale určitě to vyzkouším.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:To je fakt,to by se dalo přimíchat,v receptu to teda nebylo,ale určitě by to ztuhlo líp.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já bych možná přidala 2 cm plátek másla,aby to líp zatuhnulo:-*jinak se mi pomazánka zamlouvá:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Remkova:Uvidíme,jestli ztuhne;-). Zkusila jsem ji dnes prvně,takže je zatím v lednici. Ale spíš myslím,že to bude konzistencí ne krájené,ale mazací paštiky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zajímavá paštika, jen jak píšeš, v této podobě mi to příjde docela řídké. Bylo by fajn ji vyfotit na krajíci chleba.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: makrelova pomazanka makrelová pomazánka recept makrelová pomazánka s tvarohem makrelova pomazánka z pomazankoveho masla mamrelova pomazanka nejlepší makrelová pomazánka recept makrelova pomazanka recept pomazánka makrelová makrelová pomazánka pomazánkové máslo maktelova pomazanka makreelova pomazánka recepty pomazánky makrelová markelova pomazanka pomazanka maktelova markelova pomazánka recept recepty z uzené makrely ne pomazánky makrelová pomazánka se žerve makrlova pomazana makrelová pomazánia nivova pomazanka s žervé

Zapomněl/a jsem heslo