Jablková buchta s podmáslím bez tuku
Recept ještě nebyl hodnocenPodmáslí nalijeme do misky a přidáme jedlou sodu, smícháme a tím se soda aktivuje. Pak přidáme vajíčko a promícháme.Mouku prosejeme do mísy a přidáme, cukr,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podmáslí nalijeme do misky a přidáme jedlou sodu, smícháme a tím se soda aktivuje. Pak přidáme vajíčko a promícháme.Mouku prosejeme do mísy a přidáme, cukr,…
Všechny přísady promícháme až vznikne husté licí těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po upečení krájíme na šikmé řezy a sypeme cukrem.
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na oleji orestujeme slaninu s jarními cibulkami, pak pánev odstavíme.…
Nejprve rozmixujeme ananas. Smícháme ho se všemi ingrediencemi na těsto, kromě bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli a přidáme je do těsta až nakonec. Pečeme 30 min na…
Nejprve vyšleháme cukr s vejci do pěny, poté k nim přidáme mouku, jedlou sodu, kefírové mléko a olej a pečlivě promícháme. Hotové těsto nalijeme do předem připraveného…
Vše smícháme a necháme 20 minut odpočinout.Pak lžicí klademe na plech s pečícím papírem hromádky a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 st. asi 20 minut podle typu…
Ať už pečete dorty často, nebo je to vaše premiéra, tento recept vás nezklame. Je snadný a podle postupu jej hravě zvládnete. Díky přidanému kefíru je korpus krásně…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníme povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z…
Dýni lze dobře využít na zhotovení slaného pokrmu, na přípravu těsta i polévky. Stejně zdařile ji využijete jako náplň sladkých řezů. Najemno strouhanou, proslazenou…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Troubu jsem si nastavila na 180°C. Všechny ingredience na muffiny jsem smíchala a těsto rozdělila do máslem vymazaných remekinů. V remekinech se muffiny pekly zhruba…
Vše zamícháme dohromady, dáme na klasicky velký plech a pečeme při 180°C cca 30 min. Po vychladnutí naneseme tvarohový krém.Suroviny na krém vyšleháme dohladka a na…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Sladké banány a voňavý karamel se úžasně doplňují v tomto výborném dortu. Banánový korpus potřeme karamelovým Salkem nebo marmeládou, na to položíme karamelizované…
Když se řekne muffin, každý si nejspíš představí nadýchaný dortík sladké chuti. V tomto receptu však naleznete návod na přípravu slaných muffinů s nivou a uzeným masem.…
Smíchám sypkou směs a do ní přidám nastrouhaná jablka. Metličkou zamíchám tekutou směs. Pak přimíchám sypkou směs a vše spojím dohromady. Peču ve formě na muffiny,…
Připravíme, maso které zatím nakrájíme na kusy. Na pánvi smažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem, který jsme oloupali a najemno nasekali.V míse…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu, skořici, sůl a cukr. 3) V druhé míse smícháme máslo s medem, mléko, extrakt, vejce a…
Smícháme obě mouky + kypřící přášky + sodu + koření do perníku + cukr, přidáme vejce+olej. Zamícháme a přidáme jogurt + med + marmeládu. Pečeme pomalu, jinak to…
Postup: vejce ušleháme s cukrem a olejem do hladké pěny, přidáme kefír a veškeré sypké suroviny a zamícháme. Nakonec přidáme rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy…
Všechny suroviny smícháme v těsto, je-li příliš husté, zředíme trochu mlékem. Nalijeme do menšího hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a upečeme (180°C, 20-25…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Pitný režim v létě? Nedostatek tekutin pomůže doplnit meloun, rajče i polévka!
V Prostřeno se bude sekat šampaňské. Sabráž předvede soutěžící vinař Vít. Troufnete si na to podle našeho návodu taky?
Dovolená pro vaše chuťové pohárky: Udělejte si domácí croissanty jako z francouzské pekárny