

Nejlepší ananasová buchta
Suroviny
- 1 plechovka kompotovaného ananasu-580ml (včetně šťávy)
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 2 vajíčka
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 20 ml řepkového oleje
- hrst drcených lískových oříšků
- Krém:
- 2 tvarohy
- 1 mascarpone
- 1 pomazánkové máslo (doporučuji Philadelphii)
- 1 vanilkový cukr
- 50 g cukru krupice
- Na dozdobení:
- 2 čokoládové tyčinky kaštany (+ trocha másla)
- 2 hrsti lískových ořechů
Postup přípravy receptu
Nejprve rozmixujeme ananas. Smícháme ho se všemi ingrediencemi na těsto, kromě bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli a přidáme je do těsta až nakonec. Pečeme 30 min na 180° C.
Mezitím připravíme krém z uvedených ingrediencí a pomažeme s ním upečený korpus.
Posypeme lískovými ořechy.
Rozpustíme čokoládu s troškou másla/kokosového oleje ve vodní lázni.
Dozdobíme rozehřátou čokoládou a přes noc necháme ztuhnout.