Nejlepší ananasová buchta

Suroviny

1 plechovka kompotovaného ananasu-580ml (včetně šťávy)
1,5 hrnku polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice
2 vajíčka
2 lžičky jedlé sody
1 kypřicí prášek do pečiva
20 ml řepkového oleje
hrst drcených lískových oříšků
Krém:
2 tvarohy
1 mascarpone
1 pomazánkové máslo (doporučuji Philadelphii)
1 vanilkový cukr
50 g cukru krupice
Na dozdobení:
2 čokoládové tyčinky kaštany (+ trocha másla)
2 hrsti lískových ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozmixujeme ananas. Smícháme ho se všemi ingrediencemi na těsto, kromě bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli a přidáme je do těsta až nakonec. Pečeme 30 min na 180° C.

  2. Mezitím připravíme krém z uvedených ingrediencí a pomažeme s ním upečený korpus.

  3. Posypeme lískovými ořechy.

  4. Rozpustíme čokoládu s troškou másla/kokosového oleje ve vodní lázni.

  5. Dozdobíme rozehřátou čokoládou a přes noc necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu Nejlepší ananasová buchta

  • Eja57 Eja57

  • Eja57 Eja57

    Jak velký ananasovy kompot? Kaštany - až v postupu pochopim, že se jedná o čokoládu....Po potření kremem a dekorovanim čokoládou nenecháváme ztuhnout? Podáváme opravdu hned?
    Děkuji. :-K

    Odpovědět