Kapsičky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenPokud hledáte obměnu vašich svačin nebo pohoštění pro návštěvu, zastavte se tady. V tomto receptu najdete postup na přípravu drobných taštiček z listového těsta, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud hledáte obměnu vašich svačin nebo pohoštění pro návštěvu, zastavte se tady. V tomto receptu najdete postup na přípravu drobných taštiček z listového těsta, které…
Brambory dobře umyjeme, zalijeme vařící vodou, 5 minut povaříme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku a…
Pro milovníky modrých sýrů je tato pomazánka jasná volba! Nivová pomazánka patří mezi stálice v naší kuchyni a rozhodně se mezi všemi ostatními pomazánkami neztratí.…
Pro dny, kdy zrovna není čas na velké vaření, přijde vhod recept na zapečené žmapiony s nivou. Žádné zdržování s plněním jednotlivých kloboučků se však nekoná. Vše jen…
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka asi 5 mm silná. Dejte do mísy, osolte, přidejte majoránku a zamíchejte. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte,…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Po změknutí je vyndáme, necháme vychladnout, oloupeme a pokrajíme na kostičky - vložíme do menšího pekáčku vymazaného máslem.…
O tom, že sušenky nemusí být vždy jen sladké, vás přesvědčí tento recept. Těsto z mouky a másle je ochuceno vyzrálou nivou. Po odležení z něj vykrajujeme libovolné tvary…
Cuketu oloupeme, podélně uděláme 2 zářezy, ale nedokrojíme, špička zůstane vcelku. Dáme na pekáč s pečicím papírem. Do zářezů navkládáme plátky rajčat a lupínky…
Toto lahodné a syté jídlo tvoří vrstvy brambor, vepřového masa a brokolice. Na závěr vše zalijeme smetanovou směsí s nivou a zapečeme dozlatova. Pokrm můžeme podávat se…
Pomazánka z nivy patří mezi jednu z těch nejoblíbenějších, především pro svoji výraznou chuť. Je skvělá na jednohubkách, které ozdobíme vlašskými ořechy. Nesmí chybět na…
Šťavnatá vepřová panenka plněná pikantní nivou a sladkými sušenými rajčaty je lahůdka, která potěší i náročné gurmány. Kombinace výrazných chutí se skvěle hodí pro…
Lahodná pochoutka pro milovníky výrazných chutí. Jemná zeleniny obalená v nadýchaném sýrovém těstíčku, vytváří originální kombinaci, která potěší jako předkrm, lehký…
Rychlé těstoviny v krémové cuketové omáčce se slanou nivou vás překvapí jednoduchostí a výraznou chutí. Voní po česneku a restované paprice. Skvělý letní oběd nebo…
Brambory nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, novým bramborám můžeme ponechat slupku.Listový špenát dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Promícháme s bramborami…
Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme.Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli hodně na jemno. Na pánev dáme slaninu a když pustí tuk, přidáme cibuli. Když začne cibule zlátnout, pánev odstavíme a necháme…
Připravíme si mleté maso: osmažíme si na pánvi cibulku, na kterou vložíme mleté maso, osolíme, opepříme (já přidávám i dost chilli) a necháme osmažit. Když je maso…
Těstoviny promícháme s nakrájenou paprikou, slaninou, cibulí, bylinkami, pepřem, Nivou a zakápneme olejem. Hermelín rozkrojíme na poloviny.Alobal připravíme podle počtu…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu a slijeme ji. Do mísy k bramborám přidáme vejce, trochu soli a…
Cibuli na jemno nakrájenou orestujeme na másle. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a chvíli orestujeme. Posolíme, opepříme.Přidáme špenát s nasekaným česnekem. Asi…
Každý plátek chleba potřeme majolkou, kterou jsme smíchali s hořčicí. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, nivu na tenké plátky.Sýry rozdělíme na polovinu plátků (2 plátky…
Skvělá podzimní večeře z dýně hokaido, cibule, česneku a koření. S přípravou nebudete mít skoro žádnou práci, jen vše nakrájíte a zbytek za vás udělá vaše trouba. Na…
Super rychlé jídlo, jehož příprava vám zabere sotva 15 minut. K uvařeným horkým těstovinám přidáme nastrouhanou nivu a lučinu. Sýr krásně obalí horké těstoviny a zároveň…
Placičky jsou skvělou volbou jak zužitkovat zbylé suroviny po předchozím vaření. Lahodné, křupavé, dozlatova osmažené. Mohou být samostatným jídlem, nebo přílohou.…