

Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
Suroviny 2-3 velké plechy
- 250 ml mléka (vlažného)
- 125 ml oleje
- špetka cukru
- špetka soli
- 500 g hladké mouky
- 1 droždí čerstvé (nebo 1,5 sušeného)
- 150 g suchého salámu (vcelku dle vlastní chuti)
- 150 g nivy (nebo jiného sýra, vcelku - dala jsem eidam)
- kmín (nemusí být)
- hrubá sůl (navrch)
- 1 vajíčko
Postup přípravy receptu
Do pečky dáme suroviny tak, jak mám psáno za sebou a necháme projít program i s vykynutím, pak vyndáme na vál.
Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého dílku vyválíme placku a tu nařežeme na 8 dílků, dál si připravíme salám a sýr na tolik kousků, kolik budeme mít rohlíčků a dáme na sebe na širokou část rohlíčků, kterou začínáme motat (rolovat), dáváme na plech s pečícím papírem, necháme 15 minut odpočinout.
Všechny rohlíčky pomažeme našlehaným vajíčkem a posypeme hrubou solí a dáme péct.
Pečeme tak 10-20 minut podle toho, jak je máme veliký a jakou máme troubu - chce to hlídat a udělat si barvu houstiček jakou máme rádi (já světlejší).
Poznámka od kuchařky
Tento recept i název jsem včera odpoledne dostala mailem od svého kamaráda a hned jsem je udělala k večeři. Je fakt, že jsou
luxusní chutí, s těstem se výborně pracuje, je jako plastelína a můžete z něho dělat co chcete! Tak si je upečte a budete spokojení - pochutnáte si jako já. Dneska jsem ještě upekla houstičky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
-
Rohlíčky jsou výborné jen se po nich zaprášilo
.+bod
-
Oskeruska: jééé, já jsem si přesně podle tohoto klíče recept uložila do hlavy
. Sice s tím olejem to podle receptu úplně nesedí, ale myslím, že ho klidně může i být o ten trošek míň...
Těsto je výborné, při zpracování krásně tvárné a řekla bych, že se dá použít na 100 způsobů
-
Jeste jsem si vzpomnela na jednu vec..ja si nepamatuji bezne kolik ceho do ceho a tento recept jsem si zapamatovala a to z toho duvodu,ze jak nam sefka na stredisku Tupperware rikala,je tam pul kila mouky,z toho pulka mleka-tj.tech 250ml a z toho pulka oleje..protoze v puvodnim receptu je oleje 125ml
Navic tedy to drozdi a malicko cukru na kvasek..pisu to proto,ze to treba nekomu take pomuze si to zapamatovat na stalo
Kdyz si clovek jen precte recept,tak si toho treba ani nevsimne,ze to tak je
-
Receptík i foto minirohlíčků se mi moc líbí
+
-
Kadlíku, to je tady vždycky tak.
Přitom si myslím, že pro administrátory by nebyl problém zjistit totožnost těch osob podle počítače (IP adress). Pokud nejsou tak mazaní a nemají dva, nebo nepoužívají k těmto účelům druhý počítač...ale to si nemyslím. Hrozně mi vadí, když lidé nedokážou projevit svůj názor pod vlastním jménem. Za co se stydí? Neměli bychom se za své názory stydět a skrývat se, to patří dobám minulým..
-
Fascinuje mně, že většina nesouhlasných názorů je anonymních. A přitom si myslím, že to jsou lidi, tady známí. Jenom se stydí /nevím proč/ za to, že se jim něco nelíbí.
-
magdalenka: Magdalenko, ano nechala jsem v pečce vykynout a pak jsem ho vyndala na vál a pracovala s ním-na tvé přání jsem to do rp.napsala
-
magdalenka:Já ho nechávám i vykynout, občas plním i margotkou
.
-
Ahoj Bibi, ja by som uvítala, keby si do receptu napísala, či cesto necháme v pekárni aj vykysnúť, alebo len zamiesiť a hneď s ním pracujeme...
Recept sa mi páči (aj ten druhý zázrak z Olomouca), určite je skvelý výsledok. A menej známy ako bublaniny s olejom a buchty so zakysanou smetanou, šalamún, mäso zapekané so syrom a smotanou a čínske placičky atď., ktoré tu pravidelne pribúdajú. -
Tento recept jsem si uložila už proto, že je přizpůsobený domácí pekárně a to mi vyhovuje.
Moc se těším, až doma zkusím - na chalupě pečku nemáme.
Mmch, s pečivem je to při vyhledávání velmi obtížné, suroviny dost podobné... Kdo píše recepty častěji, ví, o čem mluvím. -
chocolate:chokolate, to jsi mi teda udělala dvojitou radost a jedeš podle mých receptů
, doufám, že tě nezklamou a budou chutnat-já jdu zrovna péct klasiku buchty s povidlama
-
chocolate:chokolate, to jsi mi teda udělala dvojitou radost a jedeš podle mých receptů
, doufám, že tě nezklamou a budou chutnat-já jdu zrovna péct klasiku buchty s povidlama
-
Bibinka:Recept znám roky z kuchařky Tupperware
.Každopádně tě celkem chápu, i já vyhledávám podle surovin a nenapadlo by mě, že tu je recept s tak, řekněme, specifickým názvem.
Nedělejme z toho vědu, ale snažme se být ohleduplnější k novým uživatelům, kteří leckdy dají recept, který je tu už desetkrát a dostávají kartáč, copak to vkládají.
Recept bych nemazala, pro pečku je super, duplicitní je pro klasické zadělávání.
btw-dnes jsem pekla tvůj Jihočeský koláč a je super a mám naloženou i Pikantní krkovicidle tebe.
-
To jsem si vůbec nemyslela, že tento recept vyvolá takovou, ne zrovna příjemnou diskuzi a věřte mi, nebo ne, že jsem o tom receptu který tu už je vůbec nevěděla a dokonce jsem vyhledávala podle surovin, protože jsem si říkala, že pod tímto názvem tu nebude a že to tak pojmenoval můj kamarád, který mi ho poslal-nenašla jsem nic
tudíš jsem ho sem dala. Možná taky pomohl někomu(jak čtu), kdo o něm nevěděl, zrovna jako já, tak je aspoň připomenutý. Tento je v pečce a druhý bez pečky
, ale pokud by jste na tom trvali a uspokojilo by vás to-jsem ochotná ho smazat, tak se k tomu můžete vyjádřit
Děkuji za všechny komentáře......
-
rebeka:Ano,já si to všímla,ale až pak, děkuji za odpověď !