Slovenské pagáče
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Zapečené, nebo smažené veky, pokryté tuňákovou směsí, se přidáním bylinek a koření promění během chvilky v dokonalou teplou večeři nebo pohoštění. Dobře chutnat budou i…
Troubu vyhřát na 190°C. Navařit konev vroucí vody. Mističky vymazat máslem. Naskládáme do pekáčku, nebo plechu s vyšším okrajem. Pokud máme nějaké ty dobrůtky navíc,…
Pod tatarákem si většina z nás představí dobrotu s naškrábaného hovězího masa, namazanou na dobře očesnekované topince. Zeleninovou obměnu této oblíbené pochutiny ocení…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mléko, tuňáka, vejce sýr a promícháme. Ze směsi tvoříme malé nočky, obalíme je ve strouhance a dozlatova osmažíme. Podáváme s…
Připravíme kvásek z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic hladké mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.Z…
Jako první si připravíme mísu, ve které směs s těstíčkem budeme připravovat.Nakrájíme na menší kousky kuřecí maso, dáme do mísy. K masu přidáme papriku, kterou jsme…
Maso nakrájíme na silnější plátky. Jemně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Odložíme ho bokem.Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na…
Žampiony nastrouháme na hrubo a cibulku nakrájíme na drobno i s natí. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme se smetanou, žampiony, cibulkou a kořením.…
Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene…
Rybí kostky rozkrájíme na menší díly (já každou krájím na 4 čtverečky, celkem mi vznikne tedy 16 dílů ryby :)), osolíme a pokapeme citrónovou šťávou (já použila ještě…
Veku (nebo jiné pečivo) rozkrájíme na plátky a poklademe vedle sebe do máslem vymazané pečící formy. Plátky potřeme hořčicí, poklademe plátky libovolné uzeniny, malinko…
Smícháme jogurt se sýrem. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout.Z těsta odebíráme kousky a vytvarujeme placičky. Smažíme z obou…
Smícháme jogurt se sýrem. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout.Z těsta odebíráme kousky a vytvarujeme placičky. Smažíme z obou…
Brambory a neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubo. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Slaninu rozpustíme, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.Přisypeme papriku,…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Brambory oloupeme a nakrájíme podélně přibližně na cca půl cm plátky. Uložíme je na plech s pečícím papírem lehce potřeným olejem.Osolíme a posypeme mletým kmínem. Dáme…
Zdivočelý květák, připravený podle tohoto receptu, potěší zejména příznivce pikantních chutí. Restovaný květák na cibuli a česneku, dochucený zázvorem a kari kořením a…
Kuřecí prsní řízky mají skutečně 1000 + 1 možnost, jak je chutně připravit. Zde je to sýrovo - smetanová omáčka s nádechem pečeného česneku a v ní jemné maso. I s…
Šunkové rolky jsou spojovány s předkrmem při svatební hostině. Je ale velmi jednoduché si je udělat i doma, pokud na ně dostanete chuť. Nejlepší jsou s čerstvě…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Křupavý lilek z trouby je zdravou alternativou ke smaženým pochoutkám, která vás překvapí svou chutí i texturou. Plátky lilku pečené do zlatova jsou dokonalým spojením…
Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte…