

Rizoto s hovězím masem
Suroviny 4 porce
- Cibule 100 g
- Olej 2 PL
- Pravá svíčková 400 g
- Solamyl 1 PL
- Rajčatový protlak 50 g
- Žampiony čerstvé 200 g
- Sůl
- Pepř mletý
- Rýže vařená 800 g
- Sýr strouhaný 100 g
- Voda
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme.
Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a orestujeme do zlatova.
Pak přidáme maso a žampiony a znovu opečeme.
Nakonec dáme protlak, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou.
Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Poznámka od kuchařky
svíčková se používá z palce nebo ze špičky, je to ořez když děláte steaky :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto s hovězím masem
-
-
-
-
Mňam a nádherné foto, mám ráda rizoto.
-
Krásné,bohatě sýpané sýrem,zaslouží si další bodík!
Rizoto mám ráda,ale rýži k masu moc nemusím,mám raději brambory na všechny způsoby
-
taky mam rád džuveč ale je to prostě jiné jídlo a pokud budeme vařit všichni stejně, tak nemáme proč tady psát recepty
-
Světlanko nemusíš se bát rýže je obecně zdravá ale obsahuje jako každá potravina malé množství silic a eterických olejů, nehledě že při vaření ve vodě je dietnější a nezatěžuje tolik střeva, navíc podívejte se na Japonce, Thajce, Číňany atd jak jsou štíhloučcí
to mají z té vařené rýže
-
Co se tyce ryze, slysela jsem, ze spravne se ryze ma delat tak, ze se dusi v troube nebo v hrnci na ryzi a vody by melo byt tolik aby ji ryze celou nasala do sebe. Tam ty latky podle me taky zustanou. Ale v cine se to tak pry dela...
-
...a toto http://www.toprecepty.cz/recept/2972-rizoto-trochu... miluju a můžu třikrát týdně...
-
...wow...fantome a to já jako přílohovou rýži miluju dušenou rýži na cibulce a tam mi všechno zůstává uvnitř...co se z ní uvolňuje...potvora!...
-
krásně jedlé foto
-
Je pravda, ze ja jsem zvykla z prave svickove delat jen steaky, ale mozna se sidim o spoustu dobrych jidel. Kazdopadne gulas z prave svickove jak kdysi varil p. Gott to uz bych fakt zaplakala
Ale tohle muzu vyzkouset -
Světlanko už to mam vyzkoušené ale z pohledu moderní kuchyně je dušení rýže v rizotu téměř nepřípustné, při vaření rýže dochází k uvolňování látek které lidské tělo nepotřebuje a naopak při delším vaření či dušení masa dochází k větším ztrátám jak na hmotnosti tak na energetické hodnotě masa. pokud budete sledovat asijskou kuchyni tak téměř vždy se rýže vaří zvlášť, a poté se dál zpracovává.
-
...to musíš vědět ty, ale někdy to vyzkoušej...
-
Světlanko u toho těstovinového to jde ale tady musí být rýže hotová