Rizoto s hovězím masem

Fantom Kuchař:

4 porce Hovězí maso 29 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

Cibule 100 g
Olej 2 PL
Pravá svíčková 400 g
Solamyl 1 PL
Rajčatový protlak 50 g
Žampiony čerstvé 200 g
Sůl
Pepř mletý
Rýže vařená 800 g
Sýr strouhaný 100 g
Voda
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme.

  2. Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a orestujeme do zlatova.

  3. Pak přidáme maso a žampiony a znovu opečeme.

  4. Nakonec dáme protlak, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou.

  5. Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem.

  6. Podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

Poznámka

svíčková se používá z palce nebo ze špičky, je to ořez když děláte steaky :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Rizoto s hovězím masem

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • monika monika(neregistrovaná)

  • mysulka mysulka

  • ivulinka ivulinka

    Mňam a nádherné foto, mám ráda rizoto.

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Krásné,bohatě sýpané sýrem,zaslouží si další bodík!:yes::-))Rizoto mám ráda,ale rýži k masu moc nemusím,mám raději brambory na všechny způsoby:-)):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    taky mam rád džuveč ale je to prostě jiné jídlo a pokud budeme vařit všichni stejně, tak nemáme proč tady psát recepty;-):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Světlanko nemusíš se bát rýže je obecně zdravá ale obsahuje jako každá potravina malé množství silic a eterických olejů, nehledě že při vaření ve vodě je dietnější a nezatěžuje tolik střeva, navíc podívejte se na Japonce, Thajce, Číňany atd jak jsou štíhloučcí:-D to mají z té vařené rýže

    Odpovědět

  • jasminne1 jasminne1

    Co se tyce ryze, slysela jsem, ze spravne se ryze ma delat tak, ze se dusi v troube nebo v hrnci na ryzi a vody by melo byt tolik aby ji ryze celou nasala do sebe. Tam ty latky podle me taky zustanou. Ale v cine se to tak pry dela...

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...a toto http://www.toprecepty.cz/recept/2972-rizoto-trochu... miluju a můžu třikrát týdně...:-O

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-O:-O...wow...fantome a to já jako přílohovou rýži miluju dušenou rýži na cibulce a tam mi všechno zůstává uvnitř...co se z ní uvolňuje...potvora!...:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásně jedlé foto:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jasminne1 jasminne1

    Je pravda, ze ja jsem zvykla z prave svickove delat jen steaky, ale mozna se sidim o spoustu dobrych jidel. Kazdopadne gulas z prave svickove jak kdysi varil p. Gott to uz bych fakt zaplakala;-(
    Ale tohle muzu vyzkouset :yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Světlanko už to mam vyzkoušené ale z pohledu moderní kuchyně je dušení rýže v rizotu téměř nepřípustné, při vaření rýže dochází k uvolňování látek které lidské tělo nepotřebuje a naopak při delším vaření či dušení masa dochází k větším ztrátám jak na hmotnosti tak na energetické hodnotě masa. pokud budete sledovat asijskou kuchyni tak téměř vždy se rýže vaří zvlášť, a poté se dál zpracovává.:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-)...to musíš vědět ty, ale někdy to vyzkoušej...;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Světlanko u toho těstovinového to jde ale tady musí být rýže hotová;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo