Cuketovo-houbové rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenRizoto v úpravě "po česku". Na vynikající chuti to ovšem nic nemění. Orestované čerstvé houby a cukety, podušené na jarní cibulce a ochucené čerstvými bylinkami, zajistí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rizoto v úpravě "po česku". Na vynikající chuti to ovšem nic nemění. Orestované čerstvé houby a cukety, podušené na jarní cibulce a ochucené čerstvými bylinkami, zajistí…
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat…
Základem pro příjemný start do nového dne je chutná a vydatná snídaně, která nás zvládne na nějakou dobu zasytit. Oblíbená míchaná vajíčka zkuste navrstvit na opečenou…
Tahle pomazánka spojuje jemnost brambor a lehkost cukety v lahodném spojení, která skvěle chutná na křupavé topince. Je ideální jako večeře, pohoštění pro návštěvu, nebo…
Zapečené brambory s cuketou, mletým masem a sýrem jsou skvělou volbou pro chutný oběd či večeři. Kombinace cukety a brambor, šťavnatého masa a sýra potěší celou rodinu.…
Lehký, zdravý a přitom chuťově výrazný předkrm. Jednohubky jsou ideální volbou pro letní posezení, zahradní párty nebo jako rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu.…
Cuketové hranolky jsou skvělé řešení, jak zužitkovat bohatou cuketovou sklizeň. Jsou křupavé a chutné, připravené s česnekem, sýrem a trochou citronu. Rychlá a zdravá…
Vrstvený zeleninový pokrm kombinuje chuť mletého vepřového masa, plátků cukety a lilku a rajčatového protlaku. Jídlo, které voní oreganem, korunuje dozlatova upečená…
Palačinky lze plnit i na slano. Důkazem je tento výborný recept na houbové palačinky se strouhaným sýrem. Chuť hub se doplňuje s čerstvým tymiánem. Palačinky podávejte s…
Těstovinová jídla patří k oblíbeným a nenáročným rychlovkám. Jakýkoliv druh uvařených těstovin smícháme se směsí žampionů, fazolí, kukuřice a rajčat. I taková bezmasá…
Talíř horké polévky dokáže člověka postavit na nohy. Uvařte si s námi tradiční cibulačku. Klíčem k úspěchu je správně orestovaná cibule a kvalitní víno. Dokonalé chuti…
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, používám škrabku na julienne. Okurku zbavíme semeníku, lehce oškrábeme, nakrájíme na proužky a vše dáme do větší misky.…
Kyslú kapustu vyžmýkame a najemno nakrájame.Pridáme strúhaný syr, jogurt, majoránku, majonézu, korenie a soľ. Dobre premiešame. Necháme v chlade odstáť.
Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku,…
Mísu vymazat třeba sádlem. Do zapékací mísy dát brambory nakrájené na kolečka. Na brambory nasypat 3 barvy paprik (kapie,žlutá,zelená). Na to uložíme kolečka cibule,…
Lososa osolime popeprime nakrojime vlozime platky citronu a celeho pokapeme citronem do zarezu vlozime tymian dame do zapekaci micky vymazane oliv. olejem a poklademe…
Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a necháme cca 30 minut odležet . Nachystáme si suroviny na klasický trojobal ( hl.mouka, vejce, strouhanka) a na jemno …
1. Vodu s olejem ohřejte na teplotu 37°C. Droždí rozdrobte do mísy a rozpusťte jej v troše tekutiny. 2. Přidejte zbytek tekutiny, sůl a většinu mouky. Trochu mouky si…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme a opepříme, opečeme na rozpáleném oleji tak asi 6 minut, až maso začne zlátnout. Při opékání mícháme, aby se maso…
Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, potřeme olejem a necháme do druhého dne uležet v lednici. Pak osolíme, opepříme a opečeme ne oleji. Přendáme do zapékací misky a…
Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…
Špagety uvaříme al dente spolu s nimi 5 minut ovaříme i chřesty, scedíme do pekáče a dáme do horkých tavený sýr, aby se nám rozpustil. Maso si orestujeme na oleji,…
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do…
1. Špenát propláchneme a necháme okapat. 2. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme špenát. Lehce jej osolíme a krátce orestujeme, jen aby listy zavadly. 3. Zapékací…