Smetanové brambory na dva způsoby

cathleen Kuchařka: cathleen

Přílohy 1 názor

Suroviny

S rozmarýnem a sýrem:
brambory
smetana
sůl
máslo
lístky rozmarýnu
strouhaný sýr Gran Moravia
S kmínem:
brambory
smetana
drcený kmín
sůl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme je na plátky. Rozmarýnové lístky (pokud použijeme) drobně nasekáme, zapékací mísu vymažeme máslem.

  2. Do mísy vrstvíme plátky brambor, které vždy osolíme, pokapeme smetanou a posypeme buď kmínem nebo sýrem a rozmarýnem. Opět vrstva brambor a znovu ji pokapeme smetanou a okořeníme (příp. posypeme sýrem). Končíme vrstvou brambor, solí, kořením a smetanou.

  3. Upečeme v předehřáté troubě (190-200°C) dozlatova, dočervena.

Poznámka

Peču vždy větší množství, část jich sublimuje ještě před vlastním obědem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 290 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové brambory na dva způsoby

Tématické fráze: rozmarynové brambory se smetanou egyptské brambory se smetanou smetanove brambory z panve pochoutky z brambor brambory smetana rajčata