Zaječí ouška

Minutky Doba přípravy: 45minut 15 názorů

Minutky Doba přípravy: 45minut 15 názorů

Suroviny 5 porcí

400 g hub (nebo žampionů)
5 plátků slaniny
15 plátků šunky (nebo šunkový salám, cikánská pečeně)
1 cibule
1 lžička másla
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
pepř
petrželová nať
strouhaný tvrdý sýr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zapneme troubu na 220s°C na pozdější zapékání zaječích oušek a dáme vařit do osolené vody brambory, které po uvaření rozmačkáme, přidáme horké mléko, lžíci másla a ušleháme kaši.

  2. Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na tenké plátky pokrájené houby/žampiony, sladkou papriku, sůl, pepř a máslo, podlijeme trošku vodou a dusíme pod pokličkou vše doměkka, voda se musí odpařit.

  3. Uzeninu naplníme směsí, stočíme do kornoutků - oušek, dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme petrželkou a strouhaným sýrem. Zapečeme v rozehřáté troubě max. 5 min.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: receptář

Přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, ale určitě lze i rýži.

Nebo jen chléb – viz můj synátor, který ke všemu nejraději chléb a bral mi ouška přímo pod rukama a na to jak je masový, tak prý „dost dobrý“:-)

Myslím, že je to rychlá , vděčná a levná večeře, či oběd.

Komentáře k receptu Zaječí ouška

Tématické fráze: houba ousko ousko obědy zaječí zajeci recepty obedy z kyty zaječí jahody zaječí zaječí ouška z listového těsta ouška recept recept na ouska uoško zaječí myší ouška brambory peceni sloni ouska zaječí 2.listopadu zaječí pánev recept zaječí zaječí biftek jatra rychly receptář houba prasečí ouško zaječí řízek