

Zaječí ouška
Suroviny 5 porcí
- 400 g hub (nebo žampionů)
- 5 plátků slaniny
- 15 plátků šunky (nebo šunkový salám, cikánská pečeně)
- 1 cibule
- 1 lžička másla
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- strouhaný tvrdý sýr na posyp
Postup přípravy receptu
Nejdříve zapneme troubu na 220s°C na pozdější zapékání zaječích oušek a dáme vařit do osolené vody brambory, které po uvaření rozmačkáme, přidáme horké mléko, lžíci másla a ušleháme kaši.
Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na tenké plátky pokrájené houby/žampiony, sladkou papriku, sůl, pepř a máslo, podlijeme trošku vodou a dusíme pod pokličkou vše doměkka, voda se musí odpařit.
Uzeninu naplníme směsí, stočíme do kornoutků - oušek, dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme petrželkou a strouhaným sýrem. Zapečeme v rozehřáté troubě max. 5 min.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: receptář
Přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, ale určitě lze i rýži.
Nebo jen chléb – viz můj synátor, který ke všemu nejraději chléb a bral mi ouška přímo pod rukama a na to jak je masový, tak prý „dost dobrý“:-)
Myslím, že je to rychlá , vděčná a levná večeře, či oběd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zaječí ouška
-
-
Prima chutná rychlá večeře
-
jahodo - no proč né i foto krásné
-
-
moc hezký nápad
+
-
To je moc pěkný recept Jahůdko
, se stejnou směsí zapékám žampiony
-
Mňam
to bude dobré
-
To je super receptík!!!
+1
-
hezký recept
-
Moc krásně připravená i nafocená dobrota
+6
S tou baramborovou kaší by mi to rozhodně chutnalo
-
Prima rychlovka
+
-
Veľmi pekné!
-
Pěkný recept
+
-
Tady bych řekla: Za málo peněz, hodně muziky
A vypadá to moc hezky
-
Jé a to se mi líbí