Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravit něco dobrého z listového těsta je velmi snadné. Vyzkoušejte třeba tento slaný závin plněný špenátem a lososem. Po upečení ho nakrájíme a podáváme například s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravit něco dobrého z listového těsta je velmi snadné. Vyzkoušejte třeba tento slaný závin plněný špenátem a lososem. Po upečení ho nakrájíme a podáváme například s…
Hlíva ústřičná je skvělá houba s blahodárnými účinky na naše zdraví. V kombinaci s hlávkovým zelím tvoří lahodnou náplň pro tento slaný závin. Na závin použijeme…
Pokud máte rádi záviny z listového těsta, určitě vyzkoušejte i tuto variantu s voňavou švestkovo-perníkovou náplní. Kromě perníčků ji provoní i rum, který použijete na…
Šátečky z listového těsta připravíme velmi snadno. Náplň můžeme zvolit podle chuti. Skvěle chutnají s vařenou brokolicí a nivou, která svou výraznou chutí náplň dobře…
Nadýchané trojhránky z listového těsta připravíme velmi snadno a rychle. Plníme je kousky jablek, sýrem a šunkou. Můžeme je podávat teplé i studené, samostatně, nebo s…
Drobné růžičky z listového těsta poslouží jako sváteční pohoštění, které zaujme pěkným vzhledem i lahodnou chutí. Naplníme je vařeným kuřecím masem ve smetanové směsi…
Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme…
Tento slaný koláč se špenátem a celými vejci můžete připravit na poslední chvíli a pohostit jím koledníky, ale skvěle poslouží i jako způsob zpracování vykoledovaných…
Koláč z celozrnného listového těsta plněný směsí jarních bylinek, řapíkatého celeru a řeckého sýra feta je dobrý tip na večeři či pohoštění pro přátele. Nejlepší je…
Šunková kometa z listového těsta ozdobí vánoční stůl. Potěší nejen vzhledem, ale i výbornou chutí. Listové těsto je plněné bešamelem ochuceným šunkou a smetanou. Šunkou…
Jednoduchý a zároveň perfektní recept, kterým ohromíte každou návštěvu. Ideální na adventní večery, sváteční oslavy i zimní posezení s přáteli. Listové těsto protřeme…
Že koláče nemusí být jen sladké už víme dávno. Chutnou slanou svačinu či večeři tak můžeme připravit třeba z listového těsta, které nám práci usnadní koupí jeho hotové…
Sladká tečka po obědě nebo dezert k odpolední kávě v podobě galetek s ovocem přinese potěšení každému mlsnému jazýčku. Příprava je snadná a rychlá, potřebujete jen pár…
Listové těsto je ideální, pokud chceme rychle udělat skvělé pohoštění. Tentokrát se inspirujeme balkánskou kuchyní a použijeme ho k přípravě slaných taštiček plněných…
Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a tymiánem (nesolíme, náplň je slaná dost). Z těsta vyválíme dva stejně velké pláty a jeden z nich (spodní) posypeme…
V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem. Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr…
Těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru čtverce. Já rozdělila těsto na půlku a rozválela dva menší čtverce. Rozválené těsto potřeme kečupem, posypeme kořením na…
Nejdříve si zapněte troubu na asi 180 st. Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a…
Rozválíme listové těsto, natřeme kečupem smíchaným s česnekem, poklademe plátky slaniny a sýra, zabalíme, nakrájíme na kolečka (asi 1,5 cm), dáme na plech, potřeme…
Puding připravte dle návodu (měl by být spíš hustší, pevnější) a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečícím papírem. Listové těsto…
Listové těsto před zpracováním vyndat z lednice. Troubu rozpálíme na 200st. Tvaroh, žloutek, cukr, vanilkový cukr smícháme v misce. Meruňky scedíme a necháme dobře…
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme. Přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo a podusíme doměkka, osolíme a opepříme a vydusíme téměř dosucha. Necháme zchladnout…
Tvaroh utřeme s mletým cukrem, žloutky, olejem a vanilkovým práškem. Listové těsto si vyválíme a přeneseme na studenou vodou opláchnutý plech a na něj natřeme rozmíchaný…
Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.…