Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru

woman Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 1 názor

21

Suroviny

1 listové těsto 250 gramů
Náplň:
1 polotučný tvaroh
60 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1 PL smetany 33 %
pomerančová kůra - asi 1 PL
malá lžička citronové kůry
1 PL vaječného likéru
Na potírání:
1 žloutek
1 čajová lžička levandulového medu (ev. lesní med)
Na obalování:
levandulový moučkový cukr + 1 balíček vanilkového cukru
můžete dát na špičku nože fialové cukrářské barvivo
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.

  2. Přidáme vaječný likér a smícháme.

  3. Na vále vyválíme lístkové těsto. Buď vykrajujeme kolečkem nebo použijeme udělátko na taštičky a plníme malým množstvím tvarohovo-likérové směsi.

  4. Rozmícháme žloutek s čajovou lžičkou levandulového medu a taštičky jemně potřeme. Poté klademe na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  5. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru (levandulového) smíchaného s cukrem vanilkovým.
    Pokud použijete levandulový cukr dle mého návodu, můžete přidat na špičku nože fialového barviva. Horké taštičky vyndané z trouby začnou cukr barvit fialově a kuchyň se provoní vůní levandule.

Poznámka

Ať se vám podaří, ať vám krásně voní a báječně chutnají.

http://www.woman-today.cz/products/gertrudky-z-lis...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo