Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenLehké jogurtové těsto doplněné vrstvou zakysané smetany vytváří dezert, který je nadýchaný, svěží a příjemně krémový. Jednoduchý recept, který se hodí k odpolední kávě i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké jogurtové těsto doplněné vrstvou zakysané smetany vytváří dezert, který je nadýchaný, svěží a příjemně krémový. Jednoduchý recept, který se hodí k odpolední kávě i…
Jednoduchý moučník plný máku bude vláčný díky jablkům, která nastrouháme do těsta. Makovec můžeme provonět citronovou kůrou, nebo skořicí. Po upečení stačí polít…
Lahodný a křehký závin plný salámu a oblíbeného sýru je tou správnou ozdobou stolu pro nečekanou návštěvu i na domluvené posezení s blízkými. Naplnit jej můžete čímkoliv…
Příprava máslového ovocného koláče s drobenkou je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to. Koláč úžasně voní máslem, vanilkou a také tvarohem, díky kterému je…
Příprava máslového ovocného koláče s drobenkou je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to. Koláč úžasně voní máslem, vanilkou a také tvarohem, díky kterému je…
Buchty na páře nejsou nic jiného než naše oblíbené povidlové knedlíky. Vaření v páře je dobrý způsob, jak nevylovit z vody sražené a oslizlé knedle. Místo pláténka…
Receptů na poctivé zeleninové placičky je nespočet, třeba takové bramboráky si v naší kuchyni vždy najdou místo. Tentokrát připravíme nadýchané placičky z brokolice.…
Vláčné a šťavnaté cuketové řezy poklademe plátky čerstvých nebo kompotovaných broskví a posypeme bohatou vrstvou máslové drobenky. Moučník bude vůní vanilky a broskví…
Klasikou českých Vánoc a nedělních obědů je křupavý kuřecí řízek v trojobalu. Pokud s vařením teprve začínáte a nejste si s postupem přípravy jistí, vyzkoušejte tento…
Nevíte, co s jablky? Tohle je velmi jednoduchý recept na jablečný koláč, po kterém se doma jen zapráší. Pokud chcete docílit ještě rozmanitější chuti, můžete jablíčka…
Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Jednoduché květákové placičky s česnekem a nastrouhaným sýrem zvládne připravit každý. Postačí nastrouhaný květák a sýr promíchat s vejci, moukou a kořením, dozlatova…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Tak jednoduchý a tak výborný. Pokud vám doma leží trs banánů, které už nejsou ve formě, rozmačkejte je, smíchejte s dalšími surovinami a dejte do chlebové formy upéct.…
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Dokonalé vanilkové košíčky z jemného piškotového těsta naplníme po upečení oblíbenou marmeládou. Honosný vzhled jim navíc dodá máslovo-pudinkový krém. Dozdobit je pak…
Pudink a jablka tvoří dokonalou chuťovou kombinaci v tomto snadném receptu na jablkové řezy. Moučník je dokonale vláčný a příjemně kyselkavý. Dopřejte těstu čas na…
Hrnkové recepty jsou k nezaplacení, to věděly už naše babičky. Ať už jste někde na chalupě nebo jen nemáte váhu po ruce, bude se vám hodit recept na litý perník. Rychlý…
Jemný tvarohový koláč s hroznovým vínem je ideálním moučníkem pro odpolední posezení u kávy i rychlou sladkou tečku po obědě. Díky tvarohu je krásně vláčný a hroznové…
Pro mnohé milovníky zeleniny nejoblíbenější úpravou cukety je osmažení. Místo trojobalu můžete obalit jednotlivé plátky v kyprém těstíčku. V tomto pivním, z našeho…
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami.…