Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 4. 2017 17:00

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 872 kJ / 2 598 kcal
Bílkoviny48,68 g
Tuky95,40 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 222 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy381,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bublanin je tu spousta, tuhle mám z jednoho z loňských výtisků časopisu Vlasta a tu jsem ji nenašla, tak jsem ji přidala. Je to jedna z nejlepších bublanin, jakou jsem kdy jedla.

Ubrala jsem cukru a délku i stupně pečení jsem si přizpůsobila - tohle záleží na troubě, každá peče jinak, je lepší bublaninu častěji zkontrolovat. Cukr jsem vyměnila za hnědý - pokud budete dávat bílý cukr, tak ho dejte víc, hnědý Demerara je podstatně sladší, proto ho není potřeba tolik.

Višně jsem měla mražené, buchta sama o sobě je poměrně sladká i po odebrání cukru, takže cukrovat ji není třeba, nebo jen maličko, záleží na chuti každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

19. 6. 2018 06:31

Jana Dorazinová-Remková: Fakt? Já myslela, že dneska už se dělají jen kombinované sporáky - nahoře plyn, dole elektrika, nebo jen elektrika. Vyrostla jsem v domě s elektrikou a pak vařila a pekla více než 20 let na plynu. Plynovou troubu jsem neuměla zapálit, plynu jsem se bála, ale naučila jsem se to a kupodivu byla s úplně obyčejnou plynovou troubou spokojená - hodně lidí říká, že při pečení v plynu se jídlo vysušuje, ale mně to rozhodně nepřipadlo. Rozhodně ale není trouba jako trouba, ať už se v ní topí čímkoliv, stejně tak každý vařič vaří jinak. :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 6. 2018 22:17

Dajda: Jsou a kolik!

Dajda Dajda

18. 6. 2018 19:31

Johanka128: Jasně. A taky je prima, když střídáte plyn a elektriku (i když teď už plynové trouby nejsou). ;-)

casino casino

18. 6. 2018 17:02

Johanka128: Dajda:
Tak jo :-D

Johanka128 Johanka128

18. 6. 2018 16:37

casino: Dajda: Ono se stačí jednou přestěhovat a hned můžete zkoušet všechny recepty znovu a upravovat časy podle nové trouby :-D

Dajda Dajda

18. 6. 2018 16:13

casino: Tak tomu casino můžete věřit úplně klidně. Stačí, když máte dvě domácnosti, dvě kuchyně a dvě trouby - to si hned tuhle pravdu ověříte. :-D

casino casino

18. 6. 2018 16:11

"...na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut."
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak;-) a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že:-) ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé... :-8

ivulinka ivulinka

29. 4. 2017 19:32

Určitě bude dobrá:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: višňová buchta třešňová bublanina třešňová buchta nejlepší třešňová bublanina třešňová bublanina recept bublanina z višní recept na visnovou bublaninu nejlepší třešnová bublanina recept recept na višňovou buchtu vyšňová buchta bublanina recept višnová buchta na plech recept na višnovou buchta recepty vlasta recept třešnová bublanina visnovy buchta višnova bublanina s ovocem bublanina s višňami vyšnova bublanina časopisy recepty

Suroviny: žloutek, cukr hnědý, máslo, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, mouka hrubá, višně

TopRecepty.cz

Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoN8