Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 95,40 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 381,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanin je tu spousta, tuhle mám z jednoho z loňských výtisků časopisu Vlasta a tu jsem ji nenašla, tak jsem ji přidala. Je to jedna z nejlepších bublanin, jakou jsem kdy jedla.
Ubrala jsem cukru a délku i stupně pečení jsem si přizpůsobila - tohle záleží na troubě, každá peče jinak, je lepší bublaninu častěji zkontrolovat. Cukr jsem vyměnila za hnědý - pokud budete dávat bílý cukr, tak ho dejte víc, hnědý Demerara je podstatně sladší, proto ho není potřeba tolik.
Višně jsem měla mražené, buchta sama o sobě je poměrně sladká i po odebrání cukru, takže cukrovat ji není třeba, nebo jen maličko, záleží na chuti každého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2018 06:31
Jana Dorazinová-Remková: Fakt? Já myslela, že dneska už se dělají jen kombinované sporáky - nahoře plyn, dole elektrika, nebo jen elektrika. Vyrostla jsem v domě s elektrikou a pak vařila a pekla více než 20 let na plynu. Plynovou troubu jsem neuměla zapálit, plynu jsem se bála, ale naučila jsem se to a kupodivu byla s úplně obyčejnou plynovou troubou spokojená - hodně lidí říká, že při pečení v plynu se jídlo vysušuje, ale mně to rozhodně nepřipadlo. Rozhodně ale není trouba jako trouba, ať už se v ní topí čímkoliv, stejně tak každý vařič vaří jinak.
18. 6. 2018 22:17
Dajda: Jsou a kolik!
18. 6. 2018 19:31
Johanka128: Jasně. A taky je prima, když střídáte plyn a elektriku (i když teď už plynové trouby nejsou).
18. 6. 2018 17:02
Johanka128: Dajda:
Tak jo
Tak jo
18. 6. 2018 16:37
casino: Dajda: Ono se stačí jednou přestěhovat a hned můžete zkoušet všechny recepty znovu a upravovat časy podle nové trouby
18. 6. 2018 16:13
casino: Tak tomu casino můžete věřit úplně klidně. Stačí, když máte dvě domácnosti, dvě kuchyně a dvě trouby - to si hned tuhle pravdu ověříte.
18. 6. 2018 16:11
"...na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut."
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé...
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé...
29. 4. 2017 19:32
Určitě bude dobrá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 10 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 20 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 21 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 21 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 38 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 45 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: višňová buchta třešňová bublanina třešňová buchta nejlepší třešňová bublanina třešňová bublanina recept bublanina z višní recept na visnovou bublaninu nejlepší třešnová bublanina recept recept na višňovou buchtu vyšňová buchta bublanina recept višnová buchta na plech recept na višnovou buchta recepty vlasta recept třešnová bublanina visnovy buchta višnova bublanina s ovocem bublanina s višňami vyšnova bublanina časopisy recepty
Suroviny: žloutek, cukr hnědý, máslo, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, mouka hrubá, višně
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
8 názorů