Višně ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Višně opláchneme vodou, necháme okapat a vypeckujeme je.

  2. Vkládáme je do sklenic, prosypaváme cukrem a malinko je utlačíme. Do sklenic o objemu 330 ml jsem přidávala jednu a půl lžíce cukru, každý si může dát podle své potřeby. Méně, více nebo vůbec.

  3. Sklenice zavíčkujeme, vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 80 - 85°C.

Komentáře k receptu Višně ve vlastní šťávě

  • Palika Palika

    mám sice odpeckovávač, ale dělá se to dobře i čínskou hůlkou na jídlo. brčka se u pevnějšího ovoce moc neosvědčila a špejle se zas často láme ...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Merylas: asi čínsku paličku na jedenie.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    magdalenka: to víš, že jsem nejdříve zkoukla ;-)

    Merylas: nene, segra dělala právě třesně, tak vím, že to brčkem jde. Višně u nás ještě nejsou zralé.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (autorka receptu)

    magdalenka: Taky jsem koukla, tam používají nějakou hrubší špejli., nebo jak to napsat. Zase třešně jsou pevnější a možná by to brčkem nešlo, višně asi jo.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    cathleen: nižšie som dala link...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Merylas: nejen že jsem to někde viděla na videu (třešně - višně na hrdlo láhve nebo petky a pecku protlačit brčkem), ale nedávno to zkoušela sestra a říkala, že to jde opravdu výborně :yes: (my máme vypeckovávač, tak jsem zkoušet netřebovala).

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (autorka receptu)

    Severinka: Miruš, teď jsem jinde četla radu, že se dá na usnadnění vypeckování použít i brčko. :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (autorka receptu)

    Severinka: Tak to Tě Miruš lituju. :-) Používám odpeckovač polské značky a šlo to celkem rychle a dobře, ale je více výrobců, tak nevím, jak se pracuje s jinými, jestli lépe nebo hůř. Takže já si nemůžu stěžovat, foto krabice přidám k receptu a jinou vychytávku opravdu nemám ;-) Moc by se mi to ručně, po kusech, dělat nechtělo, je to blbá práce. Ale pokud někdo zpracovává jen menší množství, tak se to ještě třeba dá. Já mám zahradu a letos je višní nadúroda.

    magdalenka: Mrknu na video, jen jak píše Mirka, ještě si to zapamatovat. :-D

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    magdalenka: díky, vidíš, jen si to zapamatovat:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Severinka: ja som niekde na nete videla:na sklenú fľašu - hrdlo položíš višňu, čerešňu. Kde bola stopka, to je hore a pichneš do toho slamkou (plastovou na pitie), pecku vyrazíš do fľaše. Ostávajú kôstky tam vo fľaši...na nete to išlo rýchlo, ale či aj naozaj...potom sú odkôstkovače, predáva aj Tescoma, ale to asi vieš. A ak nemáš veľa čerešní, višní, tak sa to asi neoplatí kupovať.

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Včera jsem si přinesla košík od švagrové, tak jsem myslela, že je tak udělám, ale nakonec je ze všeho výborná marmoška;-);-);-) Nemáš nějaký fígl na vypeckovávání:-?:-?:-? To byla hrůza, šťáva stříkala všude, odbývalo se to v altánu na stole s gumovým ubrusem, a já v gumových rukavicích, ale stejně mám bun du celou zaneřáděnou :-O:-O8-(8-(8-(

    Odpovědět

Tématické fráze: zavařené višně recept višně recepty zavařené višně tresne ve vlastní šťávě višně s cukrem recepty z višní višně recepty na višně višně zavařené ve vlastní šťávě višně v cukru domaci visen ve vladtni stave visne zavarene recept visne višně recept svestky ve vlastni stave bez cukru višnězavařené jak se zavařují višně receptna zavarene visne ovocná štáva z víšní recept zavareme visne