Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rádi si občas zpříjemníte čas strávený přípravou jídla nějakou šikovnou vychytávkou? Tak v tom případě byste měli zbystřit. V tomto článku jich najdete hned několik. Jedná se například o udicí pistoli nebo automatický lis na hamburgery. Ale to zdaleka není všechno. Prohlédněte si naší fotogalerii. Určitě si vyberete i další pomůcky, které se vám budou hodit.

Pro rychlé uzení se hodí udicí pistole

Pomocí udicí pistole dodáte pokrmům uzených nádech. Docílíte tím pomocí kouře z voňavých štěpek ovocného dřeva, který krátkou hadicí nasměrujete tam, kam potřebujete. Například do plastového sáčku s marinovaným masem či dipem, pod poklici hrnce nebo skleněný poklop. Udící pistoli je ale možné využít i pro úpravu již hotových pochoutek, například rolované zmrzliny nebo ledového koktejlu.

K posílení imunity poslouží lis na citrusy

Lidský organismus musí nepřetržitě bojovat s různými viry, nachlazením i zvýšenou únavou. Proto je potřeba dodávat tělu pravidelné dávky vitaminů. Ty snadno získáte kromě kysaného zelí například z citrusových plodů. Pomůže vám s tím lis na citrusové plody, který připraví sklenici plnou čerstvé šťávy během chvilky.

Může být navíc vybavený sklopným ramenem, díky kterému se z citrusů uvolní maximální poměr šťávy. Lis může být zařízení nejen efektivní, ale i efektní. Některé lisy jsou vyrobeny například ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli, takže mají moderní vzhled a skvěle ozvláštní třeba kuchyň zařízenou ve skandinávském stylu.

Lahodný čaj se hodí i pro letní osvěžení

Správně připravený čaj dělá divy, a pokud si vyberete ten pravý, bude vám odměnou příjemné osvěžení a ochlazení i v parných letních dnech. Pro každou příležitost se hodí jiný druh čaje – kromě potěšení chuťových pohárků potřebujeme někdy i povzbudit, nebo naopak zklidnit tělo a mysl, podpořit činnost různých orgánů či zahřát. V horkých dnech je ideální na osvěžení a ochlazení ledový čaj mátový, zelený nebo bílý čaj. Příprava každého nich však vyžaduje jinou teplotu a odlišnou dobu louhování.

Konvice s hydraulickým zdvihem nerezového sítka je vybavena pěti programy pro optimální louhování zeleného, černého, bílého nebo třeba šípkového čaje a třemi stupni síly čajového výluhu (slabý, střední a silný). Správnou teplotu a měření času ohlídají přednastavené programy. Teplotu i dobu přípravy si můžete navolit i ručně. Ponoření a vynoření nerezového sítka umožňuje magnetický držák a funkce „keep warm“ dokáže udržovat nastavenou teplotu vody i čajového výluhu až po dobu jedné hodiny.

Exkluzivní přílohu získáte díky tvořítku na hnízda

Už se vám omrzely brambory, bramborové hranolky či krokety a říkáte si, že by to chtělo nějakou změnu? Připravte si jako přílohu hnízda ze strouhaných brambor nebo špaget nebo rýžových nudlí. Nebojte se, není to žádná věda. Pomůže vám s tím tvořítko na hnízda. Jedná se vlastně o dvě velká sítka spojená objímkou. Mezi ně dáte danou ingredienci, sítka spojíte a hnízda pak usmažíte. Hotová hnízda nemusíte však podávat jen jako přílohu, ale můžete je naplnit třeba směsí z masa a zeleniny.

Odstraňovač skořápek oloupe vajíčko během chvilky

Rádi si pochutnáváte na vařených vajíčkách ve stojánku, ale nebaví vás opatrné poklepávání a olupování kousků skořápky? S tím už je konec. Odstraňovač vaječných skořápek sloupne skořápku z vršku vajíčka rychle a bez problémů. A jak to funguje? Vejce vložíte do oddělovače, kde naráží pomocí pohyblivého těžiště na kruhovou nerezovou čepel, která rovnoměrně naruší jeho skořápku v horní části tak, že ji pak už snadno sloupnete najednou a vcelku.

Praktický lis pro milovníky dokonalých hamburgerů

Řekněte, jaké by to bylo léto bez voňavých grilovaných hamburgerů, které zbožňuje Bill Gates? Určitě ale chcete, aby nejen skvěle chutnaly, ale i pěkně vypadaly. Proto se při jejich přípravě už neobejdete bez multifunkčního lisu, díky němuž si je můžete přichystat předem v dostatečném množství a nechat je v něm až do samotného grilování. A pak je rovnou z lisu dáte na grilovací rošt.

Pomocí této sady vyrobíte skvělé bylinkové máslo

Domácí výrobky jsou teď hitem. Ani vám nic nebrání v tom začít třeba výrobou domácího bylinkového másla. S praktickou sadou určenou na výrobu másla to není žádná věda. Stačí jen rozmixovat rozpuštěný tuk s přísadami, jako jsou například bazalka nebo medvědí česnek. Pak naplníte formu a dáte asi na hodinu do mrazničky. Vytvořené máslo z formy vyklopíte a dáte do běžné máslenky.

Vypěstujte si vlastní minizeleninu

V kuchyni se hodí každá čerstvá bylinka i zelenina. A tu si snadno vypěstujete i sami doma a bez substrátu. Poslouží vám k tomu sada určená na pěstování minizeleniny. Součástí balení mohou být i semena zdraví prospěšných ředkviček, rukoly a vojtěšky.

Recepty k tomuto článku