

Višně v čokoládě
Suroviny
- 3 kg višní
- 1,30 kg cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- 200 g kakaa
- 2 dl rumu
Postup přípravy receptu
Višně propláchneme vodou a vypeckujeme.
Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet.
Občas zamícháme, višně pustí šťávu.
Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80°C.
Poznámka od kuchařky
Používáme na různé poháry. Prokládáme s piškoty společně s pudinkem nebo s oslazenou zakysanou smetanou, tvarohem. Taky chutnají s jogurtem. Dělala jsem i švestky v čokoládě, dává se jen 1 kg cukru, ale višně jsou chuťově výraznější.
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Višně v čokoládě
-
tak už se marinují, jsou dobré už teď
-
Gabina: Zdravím, ano, před odpeckovánám. Je to i hned v začátku postupu.
-
Chtěla bych vyzkoušet. Váha je před odpeckováním? Díky
-
Ludmila B: Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že recept nezklamal. A jinak ta šťáva chutná dobře a podle mě lépe, než když se to pak steriluje.
-
při té výrobě mi zbylo jen trochu té "tekutiny", tak jsem ji dala stranou a dala do malé lahvičky zůstala v lednici, je to vynikající likér.., polila jsme tím mangovou zmrzlinu ... to je luxus.... tak ted tu výrobu jen "likéru" ještě zopáknu jen ze štavy co mi zbyla .
-
Luxusní.. letos máme višní opravdu hodně.... tak výrabím samé takovéhle mňamky..... děkuji za úžasný recept
-
Ivana Ch: Děkuji moc, jsem ráda, že se recept osvědčil a že chutná.
-
Merylas, višně v čokoládě dělám podle tebe už kolikátý rok. Dělám je nejméně ze dvou dávek. Jsou vynikajíííííícíííí.
-
zizala:
No, kdysi jsem recept uveřejnila i na jiném "vařícím" webu, tak je to možné. Vždy jsem dělávala takto švestky, ale ty mi připadaly chuťově dost nevýrazné, tak jsem jednou zkusila višně a ty nám chutnají podstatně více.
-
Koukám, že je děláme podle téměř stejného receptu, já ho mám už několik let odněkud z internetu, možná zrovna od Tebe. Potvrzuju, že jsou super
-
Ivana Ch: Budu ráda, když budou hodně chutnat i pak
Už pár lidiček mi sdělilo, že jim více ty višně chutnaly právě naložené čerstvé, že po té tepelné úpravě přece jen změnily chuť a ta už není tak intenzívní. Ale s tím se nedá nic dělat,zavařit se to musí
-
Merylas:Tvého receptu jsem si všimla až letos, hned jsem je udělala, mám je zatím ještě v hrnci, zavařím až zítra, ale už teď jsou višně vynikající, copak až budou zavařený a rozležený. Určitě budou skvělý.
-
Maruško, kdysi mě to napadlo, znala jsem recept na ty švestky v čokoládě, tak jsem si řekla, proč ne višně. Taky někdy nevím, co s něma
-
Merilas,výborný nápad,když se urodí moc višní,nikdy nevím co s nimi,určitě vyzkouším, do nepečených dortů to bude asi ňamka