Višňovo-borůvkový cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenSušenky nadrtíme nebo namixujeme s krupičkou a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme na 25 minut do lednice, aby dobře ztuhla.Porcelánovou, koláčovou nebo dortovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušenky nadrtíme nebo namixujeme s krupičkou a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme na 25 minut do lednice, aby dobře ztuhla.Porcelánovou, koláčovou nebo dortovou…
Do domácí pekárny dáme nejdříve mléko, vejce, máslo, poté mouky smíchané s cukrem a solí a nakonec navrch rozdrobíme droždí. Zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí…
Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo chce (záleží na…
Nejdříve si připravíme drobenku - rozdrobené piškoty smícháme s moukou, cukrem, kakaem a rozpuštěným máslem. Polovinu vlažné směsi namačkáme do dortové formy, kterou buď…
Vše dáme do mísy a promícháme.Vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného malého pekáčku a poklademe odkapanými višněmi. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180…
Višně vložíme do rendlíku se silnějším dnem, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a prohřejeme, až višně pustí štávu a cukr se rozpustí. Přidáme kakao a dále zahříváme…
Z mléka, krupičky, špetky soli a medu uvaříme kaši.Mražené višně dáme do kastrůlku, osladíme a zahříváme. Višně pustí šťávu, kterou slijeme a vešleháme do vlahé krupice…
Máslo vyšleháme s cukrem a špetkou solí do pěny, postupně zašleháváme vajíčka a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo…
Smíchám si mouky, cukr a prášek do pečiva. Vejce utřu s cukrem, přidám olej, vodu a medovinu. Tekutou směs přilévám do sypké směsi a míchám těsto. Těsto naliji na…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Cukrový sirup vyrobíme krátkým svařením stejného množství krupicového cukru a vody. Sirup necháme důkladně vychladit. Můžeme ho připravit více, např. ze 300 g cukru a…
Vyzrálé višně ve vlastní šťávě jsou neodolatelnou zavařeninou. Pokud máte možnost si ji připravit, neváhejte! Pro zvýraznění chuti můžete přidat i špetku soli. Ta posílí…
Letní recept na jednoduché uchování višní. Takto zavařené ovoce, máme k dispozici po celý rok do pečených sladkých moučníků jako jsou bublaniny, rolády, koláče anebo…
Na horké letní dny se hodí odlehčené moučníky plné ovoce. Jedním z nich je i tento se želatinou. Korpus je z nadýchaného piškotu, který doplní oblíbený džem a lahodný…
Clafoutis je tradiční francouzský koláč plný ovoce, másla a smetany. Oproti naší klasické bublanině obsahuje méně mouky, je tedy vláčný a osvěžující. V třešních také…
Lahodný domácí džem z višní a jahod spojuje sladkost jahod s jemně nakyslou chutí višní. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do dezertů. Džem…
Koláčovou formu o průměru cca 27 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vypeckujeme višně a taktéž jemně nastrouháme ořechy. V dostatečném předstihu zapneme…