

Panganus na pórku s rajčaty
Suroviny 4 porce
- 1 balení Pangase
- 1 menší pórek
- 2 rajčata
- 1 červená paprika (kapie)
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce kysané smetany
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička provensálského koření
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Pangasie si nasolíme, posypeme paprikou a provensálským kořením z obou stran. Půl pórku, rajčata, papriku a česnek pokrájíme, do pekáčku si dáme plátky másla, na něj nakrájenou zeleninu.
Pak přidáme pangasia, na něj druhou půlku nakrájeného pórku a dáme péct na 20 minut.
Po této době vyndáme pekáček z trouby, na pangasie rozetřeme kysanou smetanu a podlijeme trochu vodou, aby byla šťávička a dáme zapéct ještě na 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Další improvizace, která chutná a příště chci vyzkoušet ještě s houbama.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panganus na pórku s rajčaty
-
Jani, ona ta zakysaná žádnou šťávu neudělá, ta se jen připeče na pangasa jako krusta a současně se to jí s rybou a má to opravdu výbornou chuť
a nemysli si, ona se ta šťáva ze zeleniny a ryby vypaří při tom dušení v troubě a zbyly by tam jen oškvarky, my ke všemu máme rádi nějakou tu šťávičku, suché věci nám nejedou, snad jen řízky
Jo a když rybu vyndám z mrazáku, tak jí opláchnu studenou vodou, tím se roztaví ty ledové krusty a pak jí dost vysuším( dám do čisté utěrky a nechám jí tam než si připravím ostatní suroviny) -
Tak já, pokud upravuji rozmraženou rybu, tak ji ještě ubrouskem vysuším a pak kořením, takže vody tam tolik není
A na šťávičku při dopečení na 15 minut bych trochu vody dala i já, přestože tam dám zakysku. Ta je ostatně nahoře
2.
-
Pangasius je dobrá rybka, já jsem teď(v posl.době) bohužel na dobrého nenarazila.BTW-souhlasím s Jančou, myslím, že vody má i po rozmražení dost, ale úprava rybičky je to velice sympatická
-
Hmm, Bibi, dala bych si. Myslím, že už by nebyla třeba ta voda, když dáš tu smetanu, ale možná je to z mé strany už deformace