Meruňkový kompot
Recept ještě nebyl hodnocenPokud potřebujeme ovoce uchovat i na pozdější dobu, nejlepším způsobem je pak zavařování. Pak je jen na nás, jestli zvolíme zavařování v hrnci, nebo v mikrovlnce, v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud potřebujeme ovoce uchovat i na pozdější dobu, nejlepším způsobem je pak zavařování. Pak je jen na nás, jestli zvolíme zavařování v hrnci, nebo v mikrovlnce, v…
Do litru vody, která právě prošla varem, ale už "nebublá" vsypeme připravené čaje a necháme cca 20 min. louhovat. Já osobně nedochucuji, ale lze přidat med i citron …
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Lehký korpus, nadýchaná šlehačka, ovoce a lesklá vrstva želé – tento ovocný koláč je nejen pastvou pro oči, ale i dokonalým letním pokušením. Skvěle se hodí ke…
Lehký korpus, nadýchaná šlehačka, ovoce a lesklá vrstva želé – tento ovocný koláč je nejen pastvou pro oči, ale i dokonalým letním pokušením. Skvěle se hodí ke…
Je lehký, osvěžující a ideální, když se vám nechce zapínat troubu. Spojuje jemná jablka s piškoty do sladkého dezertu, který chutná skvěle vychlazený. Hodí se k…
Je lehký, osvěžující a ideální, když se vám nechce zapínat troubu. Spojuje jemná jablka s piškoty do sladkého dezertu, který chutná skvěle vychlazený. Hodí se k…
Ledově osvěžující a plný chuti. Připravíte ho doma jen z několika surovin a zamilujete na první lžičku. Sorbet je mražený dezert připravovaný bez mléka nebo smetany,…
Z vody, Melty, cukru a droždí uděláme kvásek a když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vymísíme těsto. Po jeho vykynutí znovu propracujeme, vytvarujeme bochník,…
Bezinky pomačkáme šťuchadlem a přes plenku vymačkáme šťávu. Do šťávy dáme litr vody, 1 kg cukru a vaříme 5 min za stálého míchání. Dále přidáme 2 vanilkové cukry a…
Nakrajene rizecky naklepeme osolime opeprime a obalime ve strouhance vejcich a zprudka opeceme v oleji vlozime do vymazaneho pekacku.Na kazdy rizecek dame platek slaniny…
Utřeme žloutky s cukrem+vanil.cukr a citr.kůra.Přidáme olej a horkou vodu a šleháme asi 15 minut.Ke konci přidáme ořechy. Zatím ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh…
Na dno hrnce nalijeme olej a nasypeme koření a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájená játra, mraženou zeleninu a zalijeme vínem nebo vodou. Dobře promícháme a zavřeme…
Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom…
Na těsto důkladně promícháme (vyšleháme) všechny suroviny kromě kakaa. Dvě třetiny těsta dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Dobře okapané višně rovnoměrně…
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Na plechu necháme asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / 15 minut.
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme…
Okurky namočíme ve škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Připravíme si octový nálev - přivedeme k varu a 5 min povařit. Připravíme si umyté, vysušené…
Žloutky, cukr, olej třeme v robotu. Přidáme 1 lžíci vody a mouku s kypříkem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na tukem vymazaném vyšším plechu pečeme korpus. …
Cukr, olej, žloutky, třeme 10 min. Přidáme vodu, mouku, prášek do peč a nakonec z bílků sníh. Většinu těsta nalijeme do 2 vymazaných bábovkových forem. Zbytek těsta…
Tento lahodný dezert přináší kousek slunného léta na váš stůl. Kombinace lehkého piškotového základu s vrstvou krémové jahodové náplně vytváří neodolatelnou chuťovou…
Nadýchané piškotové řezy s krémem, jahodami a želé. Jahodová kostka, která krásně vypadá a ještě lépe chutná. Pokud místo plechu upečete piškot v kulaté formě, můžete ho…